Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Satisfacció del sector tonyinaire de l'encerclament per la negativa d'inclusió de la tonyina roja a CITES

30 . Mar, 2010 a les 13:17
2407 reproduccions
Finalment, cap dels més de 150 països assistents a la trobada de Doha (Qatar) va proposar en l'assemblea final, del passat 25 de març, la prohibició del comerç internacional d'aquesta espècie, després que es rebutgés la proposta de la Unió Europea en la votació que va tenir lloc en una comissió celebrada fa dues setmanes. Els tonyinaires de l'Ametlla de Mar celebren que no s'hagi inclòs la tonyina en l'annex 1 de CITES, una mesura que hauria afectat de ple la seva activitat ja que exporten la major part de la producció al Japó. A més, aquesta proposta prohibia la comercialització i no la pesca, per tant, hagués alimentat la creació d'un mercat negre que hagués malmés més l'espècie.
"Estem molt satisfets de tal i com s'ha desenvolupat la conferència de Doha, però, ens ho hem de prendre amb molta cautela. Ara no podem fer un brindis al sol, cal que continuem treballant i demostrant que fem les coses bé", va explicar Pere Vicent Balfegó, del Grup Balfegó.
Tot i les bones notícies, des del consistori de l'Ametlla de Mar i la Confraria de Pescadors es continua estant a l'aguait i buscant suports per al sector.

Per la seva part, Andreu Martí, alcalde del municipi, va considerar que és importantíssim buscar suports pel sector: "des del primer moment hem pensat que del que es tracta és de guanyar i per a guanyar hem de sumar. Cal fer partícip a tothom, també a tots els polítics de tot el ventall ideològic. A més, hem intentat buscar suports en l'empresariat, etc. No s'ha acabat. Cal continuar treballant i lluitant perquè tothom vegi, tant el Govern de la Generalitat com el de l'Estat, que aquí, a les Terres de l'Ebre, els empresaris de l'encerclament són gent seria, que fa la feina molt bé i que en tots els àmbits són responsables i pioners en alguns aspectes. El sector més que ningú vol preservar l'espècie".

El president de la Confraria, Janet Llambrich, es va mostrar alleujat amb el resultat de Doha.

"Estem molt contents. Després del treball que hem anat fent, les sis barques que tenim aquí podran sortir a la mar. Continuarem lluitant, donant suport al sector per tal que continuï endavant", va subratllar, Llambrich.

Una mostra d'aquesta recerca de suport va ser la reunió de treball del consistori calero i el sector tonyinaire de l'Ametlla amb l'eurodiputat Ramon Tremosa de Convergència i Unió que va tenir lloc el passat divendres, 26 de març, a l'Ametlla de Mar.

Tremosa va destacar la feina feta des de Convergència per defensar el sector i la decepció davant del posicionament d'altres partits a la cambra europea. També va remarcar que tant des del Govern de la Generalitat, amb el Tripartit, com el Govern Espanyol no s'havia lluitat pels interessos d'aquest sector econòmic tant important, i més, en aquests temps de crisi.

"Pel que fa als diputats catalans, jo a l'octubre vaig presentar una pregunta a la Comissió Europea sobre la qüestió de la tonyina vermella i vaig intentar que els diputats d'ERC i d'IC-V fossin sensibles als interessos dels pescadors que fan bé la seva feina. En aquest sentit, jo sóc molt amic de l'Oriol Jonqueras (ERC), però em dol dir que, llevat d'una esmena, en totes les altres va votar a favor de la prohibició de la comercialització de la tonyina i, per tant, en contra dels interessos locals catalans. Ha hagut molta temptació populista de fer-se la foto ecologista, i la indústria i els pescadors s'han sentit molt sols. Ni el Govern Español ni el de la Generalitat, amb el Tripartit, han donat el suport necessari. S'han rentat les mans llastimosament", va explicar l'eurodiputat.

Tremosa, d'altra banda, va garantir que des de Convergència no es deixarà de treballar per donar suport al sector de l'encerclament de la tonyina roja.


respostes a "Satisfacció del sector tonyinaire de l'encercla..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 1049,52 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 96
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007