Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Xerrada al Centre d'Interpretació sobre l'energia nuclear

29 . Mar, 2010 a les 13:37
3172 reproduccions
En el marc del cicle d'actes informatius sobre la crisi ecològica i el canvi climàtic va tenir lloc la xerrada "Energia nuclear civil i militar: dues opcions que es toquen" el passat dissabte al Centre d'Interpretació de la Pesca. Aquesta xerrada a càrrec de Joaquim Corominas, enginyer industrial, membre fundador del Grup de Científics i Tècnics pel Futur No Nuclear.

Corominas va explicar l'evolució del posicionament de l'OTAN respecte l'energia nuclear. Des d'aquest enes internacional primer s'emmarcava aquest tipus d'energia en la iniciativa anomenada àtoms per la pau, és a dir, investigació per fins que havien de beneficiar la societat. Anys després l'OTAN va començar amb diversos problemes inherents a l'energia nuclear com la gestió dels residus, entre d'altres.

"Al començament els antinuclears ens hi oposàvem perquè era una qüestió de contaminació, ja que no es sabia que fer amb els residus, etc. Des de l'any 2000 i 2006 l'OTAN està dient que l'energia nuclear té problemes de viabilitat econòmica, de gestió de residus i que l'idoni seria potenciar les energies renovables. El 1973 l'OTAN va presentar un estudi en el qual exposava que una central de 1000 megavats donava per produir 25 bombes atòmiques a l'any. El que no entenc és com encara hi ha governs que no volen veure que aquesta energia és nociva", va explicar Joaquim Corominas.

Aquest cicle de xerrades està organitzat per l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar i l'associació Una Sola Terra, que vetlla per la defensa del desenvolupament sostenible i la promoció de les energies renovables. Dins d'aquest cicle hi ha programades deu activitats que tindran lloc al llarg de tot l'any.
Aquestes xerrades són una mostra més de la preocupació mediambiental del consistori calero i una de les iniciatives previstes des de l'Ajuntament per tal de dinamitzar aquest espai, conegut també pels caleros com l'antiga llotja del municipi.


respostes a "Xerrada al Centre d'Interpretació sobre l'energ..."

Deixa'ns un comentariDescàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 723,57 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007