Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Nou sistema de recerca en rústica

18 . Feb, 2010 a les 13:10
2084 reproduccions
Des del passat mes de desembre, la policia local i el Servei d'Urgències Municipal utilitzen un navegador GPS per donar resposta a la problemàtica de les localitzacions en rústica. Segons l'Oficina de Recaptació de l'ajuntament, al terme municipal de l'Ametlla de Mar hi ha 3400 parcel·les rústiques. El nou sistema de recerca no seria diferents d'altres si no fos perquè combina l'avanç tecnològic amb el sistema cadastral. Aquest sistema suposa la metodologia amb més potencial per tal de situar parcel·les rústiques i el seu ús va en augment perquè no genera cap dubte ni mala interpretació. De fet, és la distribució del territori que s'està imposant, de manera oficial i popularment.

La idea d'utilitzar el cadastre va sorgir de Rodrigo Teba, caporal de la policia local de l'Ametlla de Mar, preocupat per les demores en rústica sobretot en emergències, on el temps és or, i va trobar el suport tècnic de José Miguel Olivares, un enginyer cartogràfic de la Direcció General del Catastro que va elaborar una base de dades de coordenades de finques rústiques del nostre municipi. Posteriorment, l'empresa local Electrònica JV Villar, després d'algunes proves, va acabar materialitzant la idea inicial.

El navegador GPS a més aporta la situació exacta d'una deficiència viària per coordenades, la gravació precisa de punts d'interès en plans d'emergències (pous, repetidors, etc.), la instal·lació de trampes i l'ús del navegador convencional en desplaçaments fora del terme. Ja no tan sols es tracta de reduir el temps de resposta en emergències, sinó també d'estalviar temps en la realització d'un servei ordinari que redunda en la seva eficàcia i eficiència, estalvi de carburant en vehicles o imatge de modernitat de la institució. Rodrigo Teba ens deia que "vam detectar unes necessitats de resposta alhora de localitzar finques rústiques perquè comportaven un retard important i en casos d'emergències era un problema greu. Treballàvem amb cartografia registrada per la Direcció General del Cadastre i vam valorar la possibilitat d'aplicar-lo juntament amb la tecnologia GPS. Un cop implementat aquest sistema, ara per ara, tenim les mateixes possibilitats de localitzar un punt cèntric en zona urbana que una finca rústica".

D'altra banda, el Sr. Olivares va explicar que havia realitzat un informe al Director General del Cadastre en relació a la iniciativa proposada i de les nombroses possibilitats tan en l'àmbit de la seguretat com en el comercial o particular. El Director General del Cadastre va qualificar la idea de “bombazo” perquè a ningú abans se l'havia passat pel cap. Tanmateix, va explicar que entre les accions més immediates, tenien previst oferir aquesta informació a totes les administracions de manera oberta. El cost final del GPS ha estat inferior a 200 €. Aquesta dada contrasta amb l'exemple real de la despesa que suposaria un camió de bombers, cotxe policial o ambulància, plenament dotats, entrant i sortint de camins per tal de trobar el lloc de la incidència. I si es tracta es de protegir la integritat física d'una persona, aquest aparell no té preu.


respostes a "Nou sistema de recerca en rústica "

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 643,06 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 189
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007