Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Les barques d'encerclament fan veda mentre viuen una de les seves crisis més greus

20 . Gen, 2010 a les 12:30
2551 reproduccions
Com cada any, els mariners que van a l'encerclament van començar la veda biològica el 17 de desembre. Aquesta aturada que es perllonga durant dos mesos i que acaba a mitjans de febrer, es fa necessària perquè es repoblin els caladors, aprofitant l'època en que el peix blau es troba en el seu període de reproducció i, per tant, en tornar a la mar els pescadors poden trobar molt més peix. De fet, segons explicava Joan Llambrich, president de la Confraria de Pescadors, és crucial per a la supervivència d'aquest tipus de pesca, que es continuï fent la veda al llarg del temps. "Es molt important perquè la mar es repobli. A l'hivern el seitó i la sardina fan la cria i són dos mesos en que la mar descansa. Des de la confraria defensarem sempre que el poble de La Cala faci la veda perquè sempre ens ha anat molt bé".

Sis barques i vuitanta mariners
A la llum, es troben parades hores d'ara sis barques que en total porten una vuitantena de mariners. Aquests s'acullen al subsidi que reben quan acabi aquest període mentre no puguin sortir a treballar però, si ho necessiten, a la confraria, els informen de com poder cobrar una mica abans que finalitzi l'aturada. Els armadors, per la seva banda, reben la seva prestació corresponent previ expedient de sol·licitud a començaments de febrer. Malgrat tot la falta d'activitat és relativa perquè durant aquest temps s'aprofita per posar a punt les barques, reparant les possibles avaries i pintant-les de cara al retorn a la mar. I si l'any passat armadors i pescadors es queixaven que la temporada 2008-09 havia estat de les pitjors que es recorden, aquesta no ha estat molt millor. Tot i que s'ha trobat més peix que l'any passat, aquest era molt jove i s'ha venut a baix preu. Els pescadors, no només de l'Ametlla sinó d'arreu l'estat espanyol, han tingut el mateix problema que s'ha fet encara més greu per la competència del peix que ha travessat les nostres fronteres.

Pla de Gestió 2010-11
I la vida segueix. A la confraria ja han fet totes les gestions perquè Brussel·les aprovi el pla de Gestió de la veda per al 2010-11. I també s'estan duent a terme els tràmits perquè l'arrossegament pugui fer la seva veda pel mateix període. Enguany, Joan Llambrich ha negociat amb la confraria de Sant Carles de la Ràpita perquè ells facin la veda al juliol i a l'agost i així no solapin la veda amb l'arrossegament calero que és a l'Ametlla.


respostes a "Les barques d'encerclament fan veda mentre viue..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 140,63 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 107
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007