Màx: º C, mín: º C

En directe

Tu tries amb amb Fini Llaó

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Residència i centre de dia a Ribes Altes II

21 . Ago, 2009 a les 09:55
1480 reproduccions
El Sector 22b1, Cala calafató i Tres cales 2ª fase rebran els drets dels propietaris de Port Olivet i es repartiran l'edificabilitat, tant de Port Olivet com de l'hotel Bon Repòs.

L'equip de govern de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar continua amb les seves intencions ja anunciades de retornar l'espai que ocupa la urbanització de Port Olivet al seu estat original i convertir-lo en una zona verda. La desclassificació de les 66 hectàrees de sol que ocupa aquesta urbanització però, ha de comportar una compensació pels drets adquirits als seus actuals propietaris, Caixa Penedès, així com també la família Pérez-Vila, donat que precisament aquest espai havia d'acollir el trasllat de l'edificabilitat que ha de deixar lliure l'espai del Bon Repòs a partir de que l'Ajuntament n'adquireixi la seva propietat a 1 de gener de 2010 per convertir-lo en un parc públic.

L'Ajuntament ha través de La Cala Gestió acaba d'adjudicar la redacció del nou Pla parcial. El Sector de Port Olivet, és un sector que tenia tots els seus instruments (pla parcial, projecte d'urbanització i reparcel·lació) definitivament aprovats i en procés d'execució de les obres.

L'aturada de les obres, per motius judicials i per l'afectació dels seus propietaris originals amb l'operació Marmol Rojo relacionada amb el presumpte blanqueig de diners i altres operacions delictives amb ciutadans de l'Europa de l'est, va comportar que no hagin consolidat tots els drets i que amb la redacció del POUM, l'equip de govern es decidís per convertir el sector en zona verda pública, recordant que a la zona hi havia prevista una urbanització de xalets de luxe.

Això comporta que per evitar possibles reclamacions patrimonials, es traslladi l'edificabilitat que tenia el sector cap a altres zones ja consolidades del municipi. És a dir es recupera una zona verge i l'edificabilitat que s'hi podria fer es passa a altres sectors del municipi que ja estan urbanitzades o que són part de sectors d'ampliació del nucli urbà, seguint criteris de sostenibilitat territorial.

Aquesta edificabilitat es traslladarà a l'ampliació del sector 22b1, al sector de Cala Calafató i a Tres Cales 2ª fase, totes elles urbanitzades i/o consolidades. Segons Andreu Martí, Alcalde de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, hem donat un pas més per accelerar els tremits per desfer els carrers de la urbanització. Des d'aquest govern sempre hem tingut clar que l'indret havia de tornar al seu estat original. Es un dels valors naturals més importants que tenim al poble. Ara el que fem es traslladar els drets dels propietaris a altres llocs on no pertorbaran. Tindrem ben aviat un paratge natural per gaudir-ne tothom. Amb tota aquesta zona verge es pretén recuperar, amb l'enderroc dels carrers existents, només deixant un accés al futur aparcament de la Platja de l'Estany, una dels paratges més espectaculars del litoral amb el Port natural de l'estany i la platja de l'estany i que amb la futura execució del projecte del camí de ronda, serà l'únic lloc per on es podrà accedir amb vehicle.

El projecte del Camí de Ronda comporta l'habilitació d'un passeig des del nucli urbà de la Cala fins la platja de l'estany i arranjant-lo per millorar la seguretat i els accessos fins al tram final del municipi. Aquest camí de ronda comportarà també el tall del pas rodat al port i la platja de l'Estany que es convertirà en zona peatonal i de passeig i l'única manera d'arribar-hi amb vehicle serà a través d'aquest aparcament que es preveu a Port Olivet i que serà un punt d'informació d'aquest espai natural recuperat. Precisament una de les feines que s'estan acabant són les obres de la recuperació de les fortificacions de costa de la guerra civil per convertir-les en un museu visitable a partir de finals d'aquest mateix mes, convertint-se en un nou reclam cultural per la zona.


respostes a "Residència i centre de dia a Ribes Altes II"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 736,03 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007