Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Carnestoltes de novetats

19 . Feb, 2016 a les 14:12
per gfigueres a La notícia del dia
1438 reproduccions
El Rei Carnestoltes torna a visitar La Cala un any més amb motiu de la seva festivitat. Des d'aquest dijous i fins diumenge al vespre, el lluïment de disfresses, la gresca i la sàtira seran els protagonistes del Carnestoltes més tardà del territori. Després d'uns dies d'agafar forces, i passades les Festes Majors, les caleres i caleros ja ho tenen tot a punt.
Aquest 2016 l'organització, la Regidoria de Festes, ha decidit introduir canvis. El repartiment dels premis en les categories d'adults es realitzarà la mateixa nit de dissabte, i no després de la rua del diumenge que s'elimina. "La gent ens diu que era complicat compaginar els dos dies i per això aquest any els premis sèniors els farem tots el dissabte" explica Vicenç Llaó, regidor de Festes.
L'inici dels actes serà a les 17.30 h davant l'Ajuntament on el Rei Carnestoltes encapçalarà una rua pels carrers del municipi fins a arribar a la Plaça Nova. L'acompanyaran, fent animació, un grup de xanquers així com tots els veïns que vulguin sumar-se a la primera rua del dia. Un cop s'acabi, tindrà lloc el pregó del Rei i també una xocolatada per a tots els assistents.
De cara a la nit, els participants en el concurs d'enguany es concentraran a les 23.00 h, també davant de l'Ajuntament, on trenta minuts més tard està previst que arrenqui la desfilada de les disfresses sèniors fins al Poliesportiu. Els diferents participants seran presentats davant del públic i també el jurat podrà valorar la qualitat, originalitat i tots els elements puntuables. A continuació tindrà lloc la Festa de Carnestoltes.
"Esperem que la gent s'ho passi bé i si té novetats per aportar al Carnestoltes, estem oberts a qualsevol proposta perquè volem que sigui una festa del poble" destaca Llaó.
A la meitat de la nit serà quan es lliuraran els premis a les diferents categories. Els premis són en categoria individual 60 €, en parella o trio 100 €, de 4 a 9 components 150 €, la comparsa a partir de 10 components 200 €, i la carrossa premiada amb 350 €. Tanmateix l'Ajuntament col·labora amb les carrosses participants amb una gratificació de 60 €.
Per diumenge, la concentració serà a les 17.30 h al Poliesportiu on els més petits, fins a 13 anys, poden participar en el concurs infantil. S'acompanyarà la tarda amb l'actuació del pallasso Muniatto Xou i una xocolatada. En la categoria infantil, els premis són per individual 30 €, per parella o trio 50 €, de 4 a 9 components 70 €, i la comparsa a partir de 10 components 100 €.
Les inscripcions, tant per la categoria sènior com per la infantil, continuen obertes fins aquest divendres al migdia a la regidoria de Festes, ubicada al segon pis de l'Ajuntament, o al correu electrònic carnestolteslacala@hotmail.com.

Els centres educatius també es disfressen
Els alumnes de l'Escola Sant Jordi també han participat d'aquest Carnestoltes. Durant tota la setmana han estat seguint les ordres del Rei i han anat vestint-se amb diferents complements originals. La cita més important, però, va ser aquest dijous amb la Rua Escolar on van participar tots els alumnes del centre de primària.
La Rua aquest any va estar dedicada a les Olimpíades i, en funció del curs escolar, els alumnes es van disfressar de les diferents disciplines esportives. "Els dissenys els pensen les mestres i després fan reunions amb les famílies per donar el patró per confeccionar les disfresses" explica Fàtima Garcia, directora de l'Escola.
Una de les novetats és que la rua va recórrer els carrers més pròxims a l'Escola, canviant així el tradicional recorregut pel Port, i permetent que el ball al pati durés força més estona. En acabar la rua van ser 4 pregoneres de 6è de primària les que van llegir el discurs del Rei Carnestoltes, carregat de referències als mestres.
Els més petits de la Llar d'Infants Xerinola també han celebrat el Carnestoltes. Durant la setmana també han participat amb diferents activitats en l'horari lectiu. Per segon any consecutiu no han acompanyat la rua de dijous però sí que aquest divendres fan una festa al centre amb disfressa lliure i on gaudiran tal com recomana el Rei Carnestoltes.


respostes a "Carnestoltes de novetats"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 703,58 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 139
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007