Màx: º C, mín: º C

En directe

Tot a punt amb amb Fini Llaó i Imma Brull

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'oposició sobre el deute

06 . Ago, 2015 a les 16:01
per fcallau a La notícia del dia
1853 reproduccions
CiU diu que s'infla el deute i  a la Plataforma no li estranya

Joan Pere Gómez Comes de CiU afirma que, "no hi ha cap document oficial que suporti els 50 M€", i  Joan Font de Plataforma Calera que, "no m'estranya. A naltros ja ens en sortien 37 M€".

Després de l'anunci fet aquesta setmana per l'equip de govern de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar  que el deute municipal deixat pel govern de CiU està al voltant dels 50 milions d'euros, el portaveu convergent a l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, Joan Pere Gómez Comes, ha acusat el govern calero, "d'inflar" l'endeutament que l'executiu diu haver heretat de CiU. Per al convergent, el fet de denunciar públicament aquesta xifra en ple mes d'agost "i sense cap document oficial d'intervenció que certifiqui aquest  deute" demostra que "és un globus sonda per amagar la seua inoperància i ineficiència".

Joan Pere Gómez Comes ha anunciat que ha demanat un informe "per detallar els comptes oficials i les xifres reals, i un cop el tinguem, no ho amagarem i ens posarem al seu costat per ajudar en tot el que calgui". "No s'hi val a la demagògia, hem de ser clars i transparents i tractar amb responsabilitat i seriositat aquest tema, no sortint en ple agost i dient que ja ho explicaran als 100 dies de govern", ha afegit.

Tot i això des de CiU reconeixen que el deute és alt, i que l'actual equip hagués fet les coses diferents, en referència a la gestió de l'exalcalde Andreu Martí. A més, afirmen que es van presentar a les eleccions amb un equip de gent nova amb un programa molt seriós on s'especificaven solucions per rebaixar el deute sense haver de paralitzar el poble durant 4 anys. Amb tot i això, reconeixen que aquest endeutament s'ha fet per dotar al municipi de serveis com la zona esportiva i la piscina coberta, l'escola de música, la llar d'infants o l'ambulància. Per acabar donant la mà al govern per buscar solucions, per acompanyar-los on calgui però sempre que, segons els convergents, siguin transparents i no utilitzin l'excusa del deute amb fins electorals.

La Plataforma a l'espera de documentació

Per la seva part la Plataforma Calera ha acollit la xifra de 50 milions de deute feta pública pel govern municipal d'ERC i Compromís per La Cala amb cautela però sense qüestionar-la. Segons el seu portaveu Joan Font, no tenen suficient documentació per saber si són o no 50 milions d'euros, però que no els estranya, ja que en les previsions que la formació va fer abans de les eleccions municipals del passat mes de maig, ja tenien informacions  que era superior als 37 M€.

En aquest sentit, segons Font, "naltros a la campanya electoral i de manera documentada ja vam parlar de 37 milions d'euros amb la informació que naltros teníem. No és d'estranyar que l'equip de govern que té al seu abast tota l'administració governant pugui treure aquesta informació. Tot el poble sap que l'Ajuntament està molt endeutat i és indiscutible que la hipoteca que tenim és per a 20 o 25 anys".

És per aquest motiu que la Plataforma Calera ja ha avançat que demanarà al govern municipal un Ple de cara al mes de setembre on es puguin debatre les xifres i aportar tota la documentació necessària. Segons Font, "demanarem al mes de setembre un ple on l'equip de govern a més de donar tota la informació detallada i documentada d'aquests deutes que han fet públics, que facin una audiència pública al poble per explicar com està l'Ajuntament".

En aquest sentit, la Plataforma Calera pensa que si hi ha responsabilitats que es generen a partir d'aquest deute, que s'han de demanar a qui correspongui.

respostes a "L'oposició sobre el deute"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 766,99 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 150
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007