Màx: º C, mín: º C

En directe

Tu tries amb amb Fini Llaó

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar s'uneix a l'acció europea de neteja d'espais naturals «Let's Clean Up Day»

07 . Mai, 2015 a les 14:30
per otomas a Ajuntament
2103 reproduccions
El proper diumenge 10 de maig se celebra a l'Ametlla de Mar una neteja de platges en el marc del programa europeu «Let's Clean Up Europe» sota el lema Let's Clean Up l'Ametlla de Mar, a la platja de Santes Creus, Espai d'Interès Natural. Un espai que presenta una de les poques llacunes litorals de la costa catalana. Des de l'equip d'oceanògrafes de l'empresa Plàncton, Divulgació i Serveis Marins, que realitzen activitats d'educació ambiental marina al municipi, han proposat organitzar aquesta neteja conjuntament amb l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, i dues associacions molt implicades a la zona, el club de busseig Artquatic de Lleida, i l'associació Graëllsia, Grup d'Estudis i Comunicació Ambiental de Roquetes.

La neteja tindrà lloc de les 11 a les 13h. L'activitat consistirà en una petita explicació de l'entorn i l'espai d'interès natural així com una posterior neteja de platja. L'acció té com a objectiu la conscienciació sobre la problemàtica dels residus al medi natural i
fomentar tant la reducció com la generació de residus. A banda de fer una recollida selectiva dels residus trobats, s'ha proposat recollir  els taps de plàstic per a poder donar-los a alguna entitat que els reculli per a causes solidàries. A més a més, aquesta acció ha estat escollida per l'Agència Catalana de Residus per ser caracteritzada en l'edició del ECUD (European Clean Up Day) 2015 juntament amb altres operacions de neteja, que consisteix en fer una recollida de residus seguint un protocol preestablert per fer un seguiment i pesada final dels residus recollits.

"És una activitat oberta a tothom i apta per a totes les edats, perfecte per a venir en família i sensibilitzar sobre la fragilitat dels nostres ecosistemes", explica Eli Bonfill, una de les oceanògrafes de Plàncton. L'organització facilita tot el material, i cal inscripció prèvia al correu electrònic eli@plancton.cat o mitjançant el formulari online http://goo.gl/forms/mdIIIaMtQM

Marc europeu
Del 8 al 10 de maig de 2015 es celebra una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc. A Catalunya es promou des de l'Agència Catalana de
Residus en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.


respostes a "L'Ametlla de Mar s'uneix a l'acció europea de n..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 719,65 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 41
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007