Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Pastor descarta prorrogar la concessió de l'AP-7 i aposta per construir en paral·lel l'autovia A-7

14 . Oct, 2015 a les 13:08
per drodriguez a La notícia del dia
1934 reproduccions
La ministra de Foment, Ana Pastor, ha confirmat aquest dimarts que abans de novembre es licitaran les obres de construcció de cinc rotondes a l'N-340 a Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, Camarles, l'Ametlla de Mar i l'Hospitalet de l'Infant, així com les obres de millora de l'enllaç amb l'N-340 al terme municipal d'Amposta. Ha estat en el transcurs de la posada en marxa del segon tram de l'A-27 entre el Morell i Valls. En aquestes actuacions, Foment hi preveu invertir 12'5 milions d'euros. La ministra s'ha mostrat fermament partidària de no continuar prorrogant la concessió de l'autopista AP-7, que finalitza el 2019, paral·lela a la nova infraestructura gratuïta.

Pastor també ha assenyalat que el 2016 es licitarà la redacció del projecte constructiu de l'A-7 en els trams La Jana-El Perelló i el Perelló-l'Hospitalet de l'Infant. D'altra banda, la Ministra de Foment també ha dit que "està prevista la possibilitat" d'aplicar mesures de bonificació de peatge als vehicles pesats per incentivar que es desvien de l'N-340 a l'AP-7 en el tram Peníscola-l'Hospitalet de l'Infant, i també el tram Vila-seca/Salou-Vilafranca. La mesura es consensuaria amb la Generalitat en una reunió que tindrà lloc en els pròxims dies.

Les valoracions no s'han fet esperar i aquest mateix matí, l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, ha considerat l'anunci de la Ministra d'una estratègia electoral: "Estem en una època electoral i no tenim la seguretat que aquestes paraules, de no renovar la concessió de l'autopista l'any 2019, puguin ser creïbles. Mentrestant nosaltres hem de seguir lluitant per tenir la garantia de què es facin les inversions per continuar amb l'autovia A-7. Si realment volen aixecar les barreres, no hi haurà cap problema."

Pel que fa a les rotondes, Gaseni explica que no és la solució a la sinistralitat de l'N-340, però que alguns municipis podrien veure-ho una millora en l'accessibilitat: "Sembla que fa molt temps que estava programat. És possible que algun poble pugui estar d'acord perquè no és una solució a la sinistralitat sinó a l'accessibilitat per part d'alguns municipis que tenen problemes per accedir a l'N-340."

Per demà dijous hi ha convocada una nova concentració, a les 18.00 h, tant a l'Ametlla de Mar com a Alcanar. En aquesta ocasió, però, també s'hi sumarà als talls, la capital del Baix Maestrat, Vinaròs.


respostes a "Pastor descarta prorrogar la concessió de l'AP-..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 691,69 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007