Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

31a Diada al Castell de Sant Jordi

19 . Abr, 2013 a les 13:27
per gfigueres a La notícia del dia
1739 reproduccions
Un any més la festa i la tradició a la Cala es concentraran vora el Castell de Sant Jordi, aquest diumenge 21 d'abril. Enguany una de les novetats destacades és la recreació històrica a través dels Miquelets de Catalunya.

Les immediacions del Castell de Sant Jordi, aquest diumenge 21 d'abril, seran l'escenari natural d'una jornada festiva que aquest any commemorarà els seus 31 anys de celebració amb la presència del miquelets de Catalunya, una recreació històrica que retornarà l'esplendor a la fortalesa que va manar construir Pere I.
La Jornada començarà a les 9 del matí amb una caminada que recorrerà el GR92 des de l'Ametlla de Mar fins al castell. A les 10 està previst que comenci la sardinada popular, la qual coincidirà amb les recreacions històriques.
Els més petits com cada any, també seran protagonistes, ja que s'organitzaran a partir de les 11 diverses activitats per ells, amb diversos tallers com el d'encunyació de monedes o el treball en una granja de gallines.
Al llarg del matí, Naturbike oferirà la possibilitat de fer diversos recorreguts gratuïts d'iniciació al kaiak per les immediacions de la platja de Sant Jordi d'Alfama.
A les onze i mitja del matí, per segon any, la diada i el castell seran també el marc del lliurament del XXIè Premi de Narrativa  Vila de l'Ametlla de Mar. I és que l'obra Els aprenents de traïdor d'Ivan Carbonell ha estat la novel·la guanyadora. Un premi impulsat des de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar dotat amb 3000 euros i la publicació de la obra guanyadora a través de Cossetània.  Emigdi Subirats, Premi al Mèrit de les Lletres Ebrenques, serà l'invitat d'honor.
" Sabem que són moments difícils, però mentre puguem, mantindrem la nostra aposta per las cultura i per aquest premi literari, bàsicament perquè la filosofia es donar suport als escriptors joves una bona part dels quals estan començant, i perquè la llengua catalana necessita de nous escriptors i de premis com aquest", explica Eva del Amo, regidora de Cultura.
I a partir de la una de la tarda al voltant d'un paratge natural com la llacuna costanera de Sant Jordi, està previst l'inici del concurs de paelles. Els guanyadors del concurs rebran els següents premis: 150 euros el primer premi, 120 el segon, i 100 euros el tercer i una botella de cava per a tots els participants. La xaranga el Suquet Calero amenitzarà l'acte.
"Enguany vora al Castell es farà la festa tradicional però amb novetats que intensificaran el valor històric de la celebració. Hi haurà la recreació històrica dels Miquelets de Catalunya i tallers com l'encunyació de monedes. A més, el castell acollirà un any més el lliurament del premi de narrativa. I finalment, destacar el concurs de paella en el qual participen moltes famílies del municipi i que és una de les iniciatives que ajuden a fer poble", explica Albert Medrano.
D'altra banda de 10:00 a 11:30, i de 17:00 a 19:00 es podrà visitar l'exposició XEIC! Paraules de l'Ebre al Castell.respostes a "31a Diada al Castell de Sant Jordi"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 1175,90 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007