Màx: º C, mín: º C

En directe

Tot a punt amb amb Fini Llaó i Imma Brull

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Premi a l'R+D+i

08 . Nov, 2012 a les 10:00
per otomas a La notícia del dia
2411 reproduccions
Foment del Treball Nacional lliurà, dimecres, 7 de novembre, al Grup Balfegó, el premi Carles Ferrer Salat a la seva tasca de Recerca, Desenvolupament i innovació científica (R+D+i). Per tant, en aquesta cinquena edició, la patronal catalana, va reconèixer la feina feta des del grup tonyinaire calero en el camp de la investigació científica en un acte que va tenir lloc a la sala Magna de Foment del Treball, a Barcelona.  L'acte comptà amb la presència, com a convidats d'honor, del president de la Generalitat, Artur Mas, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i del President de la CEOE (Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials), Joan Rosell.

El Grup Balfegó ha invertit els últims cinc anys més de 10,5 milions d'euros en Recerca i Desenvolupament. I és que segons el grup tonyinaire l'objectiu d'aquestes inversions és desenvolupar un nou model de pesca i aqüicultura sostenible. Fruit de la seva aposta per les noves tecnologies el Grup Balfegó s'ha convertit en l'empresa pionera en desenvolupar un sistema informatitzat de traçabilitat que identifica les tonyines des de la mar fins a la taula. Aquest sistema permet el compliment estricte de qualitat i seguretat alimentària de manera senzilla i automatitzada. "Hem rebut aquest premi amb satisfacció ja que és un reconeixement a la nostra trajectòria empresarial. A més, és un premi a la innovació on s'ha reconegut l'esforç per desenvolupar el sistema pioner al món en traçabilitat que hem creat", explicà Pere Vicent Balfegó, President del Grup Balfegó.

Pel que fa al suport al coneixement científic, Balfegó ha finançat investigacions científiques i ha donat suport mitjançant les seves embarcacions a ens com el CSIC (Consell Superior d'Investigacions Científiques), el IEO (Institut Espanyol d'Oceanografia), l'IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària) i l'ICCAT (Comissió Internacional de la Conservació de la Tonyina Atlàntica). Unes investigacions destinades al coneixement de les pautes migratòries, comportament reproductor, seguiment larvari, sistemes de medició i evolució de l'índex de captura per unitat d'esforç. Els resultats d'aquestes investigacions es fan públics, anualment, a la Jornada Científica que organitza el Grup Balfegó a l'Ametlla de Mar. Una Jornada que enguany ha arribat a la cinquena edició.


respostes a "Premi a l'R+D+i"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 703,88 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007