Màx: º C, mín: º C

En directe

Tot a punt amb amb Fini Llaó i Imma Brull

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar acull el lliurament de banderes blaves de la costa catalana

20 . Jun, 2011 a les 14:55 | 00:03:37
per gfigueres a La notícia del dia
1783 reproduccions
Representants de 43 municipis de Catalunya van rebre, aquest diumenge passat, al Centre d'Interpretació de la Pesca, a l'Ametlla de Mar el distintiu de banderes blaves que atorga des de l'any 1985 l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac). En total, han estat 86 platges catalanes -dos més que l'any passat- i 22 ports o clubs nàutics -tres més que el 2010. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va presidir l'acte en el qual va destacar l'esforç de la societat civil i de les Administracions per aconseguir, cada any, un millor estat de les platges catalanes. L'acte també va estar encapçalat pel Secretari de Territori i Mobilitat, pel President de l'ADEAC, el president de l'Associació Catalana de Ports Esportius, el director de l'Agència Catalana de l'Aigua i l'alcalde del municipi "L'Ametlla de Mar és el municipi de Catalunya que ha obtingut més banderes blaves, equiparant-se en nombre a Barcelona. Per tant, crec que s'havia de reconèixer l'esforç per la qualitat que s'ha fet al municipi realitzant el lliurament de les banderes del litoral català. La qualitat és el que ha de marcar el treball de l'administració i la societat civil si volem sortir de la crisi"; va explicar el conseller de Territori i Sostenibilat". Per la seva part, Andreu Martí, alcalde de l'Ametlla de Mar, va agrair el reconeixement del Govern de la Generalitat per l'esforç que s'està fent des de l'Ametlla de Mar per apostar per la qualitat. "Des de fa mesos estem treballant per elaborar un Consell Regulador de la Qualitat. Per tant, des de l'Ametlla de Mar estem d'acord que apostar per la qualitat és l'única possible sortida a la crisi. A més, he d'agrair l'esforç de tots els treballadors que han fet possible que aconseguim aquest nombre de banderes blaves", va explicar Martí.

Després de l'acte de lliurament de les banderes es va procedir a la hissada de les banderes locals a l'exterior del Centre d'Interpretació. Recordem que enguany l'Ametlla de Mar ha revalidat el nombre d'aquest distintiu amb cinc banderes blaves per a les platges de Sant Jordi d'Alfama, Cala Forn, Pixa-vaques, l'Alguer i Calafató i una per al Club Nàutic. A més, el jurat també ha distingit el Camí de Ronda de l'Ametlla de Mar com a Camí Educatiu, una distinció que s'aconsegueix per primera vegada. "La gran diferència de la bandera blava d'altres distintius és que no és a la carta. No és com l'ISO. No esculls de què et vols certificar, ni qui vols que et certifiqui, ni quins períodes. Aquí hi ha una unes directrius que són café para todos, per a tots els països del món. És un sistema progressiu. Al principi els criteris són guies i arriba un moment en que es converteixen en obligatoris i se'ls avisa amb dos anys d'antelació", va remarcar José Ramon Sánchez Moro, president de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor ADEAC.

A la demarcació de Tarragona han estat guardonades 37 platges i set ports esportius.respostes a "L'Ametlla de Mar acull el lliurament de bandere..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 766,05 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007