Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Cauen 217l/m2 a l'Ametlla de Mar

21 . Set, 2010 a les 08:00 | 00:05:10
per gfigueres a La notícia del dia
2596 reproduccions
D'impressionant. Així es pot qualificar l'aiguat que va caure a L'Ametlla de Mar divendres 17 de setembre en el que en alguns moments es van recollir fins a 217l/m2. No es recorda a la població una tromba d'aigua tan gran des de fa més de 40 anys. Evidentment aquesta intensitat va tenir les seves conseqüències i essent necessària la intervenció d'efectius de la policia local, bombers, Guàrdia Civil i SUM. També la brigada, juntament amb els nois dels plans d'ocupació i empreses privades treballaven encara dilluns netejant tot el que l'aigua va arrossegar perquè tot tornés el més aviat possible a la normalitat. L'alcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, comentava que es treballava per recuperar la normalitat. "Estem recopilant tota la informació que ens puguin donar els cossos de seguretat, tant a nivell local com de fora i també de tots els serveis d'assistència i la pròpia brigada municipal, amb la pretensió de tenir un informe detallat per saber on podem anar pel que fa a cada departament, ja sigui de la Generalitat o de l'Estat, por poder tornar amb la màxima brevetat possible al l'estat natural que teníem fa uns dies. També voldria aprofitar per agrair tothom que hi ha contribuït a evitar un mal major. Al final tot el que va passar és reparable. Els nostres efectius van tenir fins i tot un comportament heroic". Martí també reclamava la millora de les infraestructures viàries per evitar que un nou episodi de pluges aïllés les urbanitzacions i els càmpings del municipi. Més en concret, reclamava la construcció de la carretera d'evacuació del PENTA.

Al migdia
La pluja va començar a caure a les tres de la tarda i va afectar principalment la part alta del terme municipal (de la N-340 cap a l'interior). Ja a les 15:15 h. es van començar a rebre diversos requeriments que informaven d'inundacions en parcel·les i garatges, vehicles atrapats i danys en camins i propietats privades. A les 15:30 les precipitacions ja afectaven perillosament la circulació per carretera i camins del municipi, instant al 112 a tallar la carretera nacional. Posteriorment, es va anunciar a la població pel bando que no agafés el vehicle si no era estrictament necessari. També es va efectuar una trucada al CEIP Sant Jordi per informar que molts pares estaven atrapats i no podrien venir a buscar els nens. A l'institut, va caure la tanca de seguretat que limita el centre amb la via del tren. Sortosament, la majoria dels serveis van consistir en senyalitzar passos de barranc perillosos. Al barranc de Pixavaques, al barranc de l'Estany Tort, al barranc del Torrent del Pi, al barranc de Cala Forn, al Camí Antic de El Perelló, al barranc de Bon Caponet, al barranc de l'Estany i al barranc de Santes Creus. Malgrat tot, la zona més afectada va localitzar-se entre el nucli urbà i Sant Jordi d'Alfama, essent els barrancs amb més perill els de l'Estany Tort, el de Sant Jordi i el de Pixavaques.

15 vehicles atrapats

D'altra banda, al menys 15 vehicles van quedar atrapats en diferents zones d'embassament d'aigua i barrancs, havent tres incidències més greus de vehicles arrossegats per l'aigua amb els seus ocupants a l'interior. Un va ser assistit per una patrulla de la Guàrdia Civil al barranc de Cala Forn, amb un matrimoni gran al seu interior, i dos més van ser detectats pel SUM al barranc de l'Estany Tort. D'aquests dos, el conductor d'un Peugeot 307 va sortir pel seu propi peu però en el cas d'un Opel Corsa, aquest es va localitzar després de ser arrossegat uns 100 metres, sense ningú a l'interior, les finestres obertes, els seients aixecats i una cadira de nen. Per aquest motiu es va muntar un operatiu juntament amb el SUM i Bombers que va finalitzar una hora després en saber-se per una veïna que els seus ocupants (una dona i el seu fill) van poder sortir pel seu propi peu i que es trobaven bé.

Més serveis
Altres serveis de rellevància van consistir en el rescat d'un cavall per part d'agents de la policia local amb auxili de la Guàrdia Civil, el qual s'havia quedat atrapat al mig del corrent del barranc de Pixavaques. També es va donar assistència a les inundacions que va partir la piscina municipal, tant per solventar les mateixes com per tranquil·litzar i assegurar la sortida dels usuaris que hi havia atrapats. Tanmateix, com a conseqüència de les intervencions, l'ambulància SUM es va veure atrapada temporalment a la part de baix de les Tres Cales i el Tango 4 es va avariar al Lligallo del Rabosenc.

Danys a les platges
A més, d'entre les nombroses incidències que va ocasionar la pluja, cal destacar que la platja de Sant Jordi va quedar dividida per la sortida de l'aigua, trobant-se la sorra bruta i alguns elements afectats com passarel·les, dutxes i papereres, que al barranc de Sant Jordi, el paviment, al seu pas per sota de la ctra. N-340 va quedar totalment destruït, que a la platja de Pixa-Vaques es va destruir el Passeig Marítim, afectant a la sorra de la platja greument i també al mobiliari, especialment a la caseta de la Creu Roja que va acabar a la mar. L'afectació al càmping nàutic també va ser rellevant. Al barranc de Pixa-Vaques, al pas inferior de l'AP-7 el paviment destruït i es van senyalitzar amb tanques als dos accessos. També es veuen afectades les platges de Torrent del Pi, Estany , Cala Forn, Santes Creus i diferents carrers de la urbanització Tres Cales.respostes a "Cauen 217l/m2 a l'Ametlla de Mar"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 755,18 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 145
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007