Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La depuradora de les Creutes, dissenyada per contribuir a la nova cultura de l'aigua

15 . Jul, 2010 a les 14:27 | 00:03:16
per gfigueres a La notícia del dia
3276 reproduccions
La nova EDAR dóna solució a la problemàtica existent amb les aigües residuals, ja que el polígon té un sistema de depuració de les aigües residuals deficient, com a conseqüència de l'augment del cabal inicialment previst. A més, al complex municipal el sistema de tractament de les aigües residuals està format per una fossa sèptica; un sistema no vàlid com a solució definitiva del tractament de les aigües. La nova estació permet pal·liar aquestes mancances i, a més,  està dotada d'un sistema de depuració que permet reutilitzar l'aigua per al reg del complex esportiu, de parcs i jardins de la vila, entre d'altres serveis municipals.
"La gran novetat, que ens enorgulleix a tots, és que l'aigua un cop depurada surt amb unes condicions mediambientals suficients que ens permeten reutilitzar-la al complex esportiu. Per tant ens sentim orgullosos de solucionar un problema que teníem en origen i , a més, poder contribuir en aquesta nova cultura de l'aigua i reaprofitar tota aquesta aigua que un cop depurada era una llàstima que tiréssim al mar", va explicar Xavier Llambrich Bono, regidor de Medi Ambient.
L'Estació Depuradora d'Aigües Residuals s'emmarca en el projecte promogut per  l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar i la Cala Gestió anomenat Depuració i Reaprofitament de les aigües residuals del polígon industrial de les Creuetes i del Complex Esportiu Municipal de l'Ametlla de Mar. El pressupost base de la licitació és de 799.999,34 i el termini d'execució és de sis mesos. L'empresa contractista és BECSA,SAU.
Les principals actuacions realitzades es resumeixen en la realització d'una estació de bombament al complex esportiu per a la conducció de l'aigua residual, la construcció de la depuradora del polígon de Creutes, emmagatzematge de les aigües tractades i aptes per reutilitzar en un dipòsit de 30.000 litres de capacitat i enviament de les aigües tractades fins al complex esportiu per a la seva reutilització.


respostes a "La depuradora de les Creutes, dissenyada per co..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 639,21 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007