Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La Festa de la Mar acollirà l'estrena del documental 'Històries del Ferro. Els Bussos Ferrovellers a la Cala' de Josep Maria Castellví

08 . Jun, 2017 a les 18:00
per drodriguez a La notícia del dia
1957 reproduccions
Dins les activitats de la Festa de la Mar, tindrà lloc l'estrena del documental 'Històries del Ferro. Els Bussos Ferrovellers a la Cala', elaborat per l'historiador i documentalista submarí, Josep Maria Castellví. Una presentació que omplirà la carpa instal·lada a la contrapunta, el dissabte 10 a les 18 h. Aquest documental ens trasllada als anys 50 i 60, quan els caleros es guanyaven la vida desballestant els vaixells enfonsats i traient-hi el ferro.

Castellví, ha explicat el context de la història i ha destacat que «el fet que hi hagués una sèrie de vaixells propers, amb una profunditat assequible pels bussos i els anomenats ‘homes granota', va fer que sigues un punt d'atenció per les empreses que es dedicaven a desballestar vaixells i que es convertís en un punt de referència dels desballestaments de la Primera i Segona Guerra Mundial. A més, això va ocasionar la creació d'una microeconomia que va donar vida a una sèrie de famílies del poble».

La presentació del documental anirà acompanyada d'una taula rodona sobre la història dels bussos Aniceto López i el seu germà Ángel, Francisco Blay –Paco ‘el Rana'–, Antonio Cabal i Josep Llambrich. La xerrada comptarà, precisament, amb la presència d'Antonio Cabal i Josep Llambrich, i dels historiadors Xavier Figueres i el mateix Castellví. Durant l'acte, també es lliuraran els reconeixements i els diplomes honorífics als bussos ferrovellers caleros.


respostes a "La Festa de la Mar acollirà l'estrena del docum..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 157,26 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 133
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007