Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'ANC debat sobre per què cal votar ‘Sí' en el referèndum amb diputats de JxSí i la CUP

15 . Mai, 2017 a les 16:00
per drodriguez a La notícia del dia
1591 reproduccions
Els diputats independentistes van fer una mostra d'unitat cap al referèndum i la independència, aquest passat divendres a la Sala de la Societat, en l'acte organitzat per La Cala per la Independència per argumentar perquè cal votar 'Sí'. Cinc parlamentaris, dels grups de Junts pel Sí i la CUP, van debatre sobre l'avanç del procés.

De fet, la majoria de formacions polítiques catalanes han patit transformacions des de l'inici del procés fins avui dia, canviant la configuració de partits i també els enfocaments ideològics. En són exemple les escissions dels socialistes del PSC cap al Moviment d'Esquerres, com la diputada Magda Casamitjana, que diu «que se'ns ha acabat la paciència i ho diu una que ha estat federalista».

Les relacions amb l'Estat espanyol és també un dels arguments a favor del 'Sí', davant del que consideren un continuat d'atacs a la societat catalana. Així ho diu Assumpció Laïlla, diputada i membre de Demòcrates de Catalunya, que considera que «no es pot viure pendent de suspensions».

En aquesta línia es manifestava el president del grup parlamentari de Junts pel Sí, i membre del PDeCAT, Jordi Turull, davant de les diverses actuacions judicials empreses contra el govern català. Creu que «la independència servirà per deixar de tenir agressions del govern espanyol».

Per tot plegat, els parlamentaris independentistes asseguren que estan treballant per crear un nou país que treballi pels ciutadans. I sobretot, com reconeix el diputat d'Esquerra Republicana Ferran Civit, «perquè els catalans puguin ser uns ciutadans de primera».

Una República catalana a la qual també advoca la CUP. Més enllà de les ideologies pròpies, el diputat cupaire Albert Botran, considera que «el nou país estarà fundat per la gent del carrer i permetrà canviar aquells aspectes que actualment no funcionen».


respostes a "L'ANC debat sobre per què cal votar ‘Sí' en el ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 454,41 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 374
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007