Màx: º C, mín: º C

En directe

Tot a punt amb amb Fini Llaó i Imma Brull

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Bon balanç de Creu Roja en un estiu amb gran afluència a les platges

08 . Set, 2016 a les 11:00
per gfigueres a La notícia del dia
1278 reproduccions
Creu Roja ha fet un bon balanç de l'atenció que ha dut a terme a les platges de l'Ametlla de Mar al llarg de la temporada, en un estiu on sortosament no s'ha hagut de lamentar cap ofegament ni cap pèrdua de vida a les platges caleres. L'increment de turistes a la localitat ha augmentat el nombre d'usuaris a les platges i això ha obligat als efectius de salvament a multiplicar-se aquest juliol i agost.

Entre el llistat d'atencions realitzades destaquen, aquest estiu i per damunt d'altres conceptes, les 580 intervencions per picadures de medusa, la major part de les quals es va concentrar durant una setmana de finals de juliol davant d'una de les plagues més importants d'aquests organismes marins dels darrers anys. Per aquesta plaga, en platges com Cala Forn i Cala Calafató va onejar durant dos dies la bandera roja.

«No ha estat un estiu de coses grosses però sí de moltes de petites» explica Pilar López, de Creu Roja de l'Ametlla de Mar. «Ha augmentat el turisme i també els usuaris a la platja, i això ha provocat que tinguéssim moltes cures i molts avisos» explica. Tanmateix, comenta que el balanç final s'ha vist alterat per la plaga de meduses i «ens hauríem de remuntar al 2013 per trobar xifres similars» a les estadístiques.

Aquest any, destaca la tasca que s'ha fet de prevenció i avís per evitar accidents en espigons i roquers davant l'increment d'usuaris atrets per llençar-se des de les roques al mar. «L'any passat vam tenir algun ensurt i hem treballat molt aquest aspecte» explica López que recorda que des de l'Ajuntament es van instal·lar rètols de prohibició a indrets com Cala Forn o la platja de Sant Jordi «on molts grups de joves que es llancen des del roquer de manera contínua i moltes vegades arrosseguen a joves de menor edat a fer-ho».

Un infart de miocardi i un despreniment d'una roca d'un penya-segat, ambdós a Cala Forn, són els incidents més destacats a les platges. 115 atencions per picades d'aranya de mar i similars, 295 per ferides o rascades, 44 contusions o 256 accions de recollida d'objectes perillosos són algunes de les atencions realitzades.


respostes a "Bon balanç de Creu Roja en un estiu amb gran af..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 734,82 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007