Màx: º C, mín: º C

En directe

La tarda

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Ricard Desola, en poesia, i Sílvia Romero, en narrativa, són els guanyadors dels Premis Calacultura d'enguany

20 . Jun, 2016 a les 14:35
per drodriguez a La notícia del dia
3232 reproduccions
Dissabte al vespre es van lliurar els Premis Literaris de l'Ametlla de Mar, que des de l'edició d'enguany coordina el col·lectiu Calacultura. Després del recital poètic, es van donar a conéixer públicament el nom dels guanyadors dels diferents premis: el I Premi Infantil i Juvenil Nit de Poesia al carrer, XXIV Premi de Narrativa Vila de L'Ametlla de Mar, i VII Premi Nit de Poesia al carrer.

La guanyadora del premi de Narrativa és Sílvia Romero i Olea amb l'obra ‘A la colònia hidràulica i altres contes'. L'escriptora barcelonina explica que és el primer cop que s'ha presentat al premi de l'Ametlla de Mar, motivada sobretot per la publicació de l'obra a l'editorial Pagès Editors. A banda, comenta que no és del seu habitual registre de novel·les, ja que l'obra guanyadora és un llibre de contes.

El guanyador del premi de Poesia és Ricard Desola Mediavilla amb l'obra ‘Casa per casa'. També procedent de Barcelona, Desola ja havia participat en el premi de poesia en una anterior ocasió, però va decidir repetir donat que per primer cop l'obra es publicaria a la mateixa editorial, Pagès Editors. El guanyador ha escrit una obra on cadascun dels poemes representa un habitatge d'un bloc, fent una fotografia social del que es viu avui dia.

Per ambdós treballs guanyadors, i com hem apuntat, el premi consistirà a publicar el treball a l'editorial Pagès Editors, en dues col·leccions de prestigi. A banda, han rebut 1000 i 500 € en metàl·lic, respectivament. Des de Calacultura, es feliciten pel ressò aconseguit i per l'èxit que ha tingut el canvi de model dels premis literaris locals. També des de la regidoria de Cultura, on destaquen el canvi de model amb la coordinació de Calacultura i l'avenç en la publicació dels treballs en una editorial de prestigi.

Enguany també s'estrenava els premis infantils i juvenils. Tot i no rebre treballs en la categoria de primària, sí que n'hi va haver en la resta, i segons apunten des de l'organització amb molt bona qualitat. En la categoria d'ESO, va guanyar Maria Comes Garcia amb el poema ‘I de vegades veig el vent sofrir...'; i es va lliurar un accèsit a l'Alexandra Blanch Fortuna amb el poema ‘Fins la sorra'. En la categoria de Batxillerat, la guanyadora va ser Sara Vila Marcet, amb el poema ‘El soldat'.

Hores abans de l'entrega de premis i el recital de poesia, una vintena de persones van participar com a recitadors en la I Mostra Oberta de Poesia i Narrativa, fent una lectura de textos i una exposició de llibres.


respostes a "Ricard Desola, en poesia, i Sílvia Romero, en n..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 466,21 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 101
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007