Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La tonyina roja, estrella gastronòmica a l'Ametlla de Mar

02 . Mai, 2014 a les 09:14
per gfigueres a La notícia del dia
2094 reproduccions
La tonyina roja del Mediterrani és un dels elements gastronòmics més arrelats a la cultura culinària de l'Ametlla de Mar. De fet, un nucli important de caleros van viure dedicats exclusivament a la seva pesca des de 1885 i fins al 1960 a l'Almadrava, indret que encara que dins del terme municipal de l'Hospitalet-Vandellòs, estava poblat bàsicament per gent de la Cala.
Aquest fet va comportar posteriorment que aquesta tradició pesquera, encara que en d'altres modalitats, fos assumida pels pescadors de l'Ametlla de Mar, que de manera artesanal van pescar en abundància aquest preuat producte, fins que el canvi de pesqueries com el tonaire als anys 70 i la evolució de la pesca cap a l'encerclament i els grans vaixells tonyinaires dels anys 80 ha universalitzat aquesta pesqueria i la seva relació amb l'Ametlla de Mar
L'Ametlla de Mar es prepara aquests dies, de l'1 a l'11 de maig, per acollir per tercer any consecutiu les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina amb la participació de 17 bars i 14 restaurants que n'han fet de la tonyina el principal element d'inspiració per a les seves creacions gastronòmiques.
Tapamar – Tapa Roja
L'Àrea Municipal de Turisme de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar va crear l'any passat el Tapamar, programa que consta de tres rutes de tapes anuals que coincideixen amb les setmanes gastronòmiques de la Tonyina Roja al mes de maig amb la tapa Roja, els Fideus Rossejats i el Peix Blau al mes de juny amb la tapa Blava, i l'Arrossejat i el Peix de Llotja a l'octubre amb la tapa Blanca.
Aquests dies, 17 bars de la localitat han posat la seva agudesa gastronòmica al servei dels seus clients per oferir-los 17 tapes diferents, que sota el lema "tapa roja" s'ofereixen per un preu comú de 2'90€ amb l'acompanyament d'una copa de vi, cava o cervesa. Des de les torrades o els pinxos al sushi, de les degustacions de cuina tradicional marinera com el butxi a les combinacions de marinatges amb fruites.
Els que segellin la butlleta promocional amb almenys cinc tapes diferents, participaran en un sorteig de 50 Tuna Tours dobles per gentilesa del Grup Balfegó.
Aquest any l'Ajuntament ha ofert als bars la seva col·laboració per a que amb el consum d'una tapa, puguin obsequiar als clients amb una hora d'aparcament gratuïta al pàrquing municipal.
Jornades Gastronòmiques de la Tonyina

Per la seva part, els 14 restaurants que formen el Club de la Gastronomia de l'Ametlla de Mar, protagonitzen per tercer any consecutiu els menús gastronòmics, els quals oscil·len entre els 20 i els 60 € depenent de factors com lo novedos de la proposta o la qualitat dels productes bàsics o complementaris.
Així, restaurants com combinen menús més tradicionals amb plats com l'arròs amb tonyina, tonyina amb fideus o el llom de tonyina a la brasa, amb d'altres propostes com un confitat de ceba amb tonyina, la parpatana o el tàrtar de tonyina i els carpaccios, sense oblidar-nos de complements com els saltats, la coca o les piruletes amb la tonyina.respostes a "La tonyina roja, estrella gastronòmica a l'Amet..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 439,51 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 136
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007