Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Intervinguts a l'Ametlla de Mar 92.83 kg d'eriçons i 8kg d'ortigues de mar indocumentades

07 . Mar, 2014 a les 08:44
per gfigueres a La notícia del dia
1998 reproduccions
Inspectors de pesca i afers marítims de la Generalitat de Catalunya i agents de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Policial Terres de l'Ebre, dintre de l'àmbit d'actuacions conjuntes que es porten a terme arreu de Catalunya, van confiscar 92 kg d'eriçons i 8 kg d'ortigues de mar procedents de la pesca il·legal.

Els fets van ocórrer en el litoral proper a l'Ametlla de Mar, quan els agents van observar com un mariscador de la zona a bord d'una embarcació recreativa, realitzava l'extracció d'aquests preuats invertebrats marins, amb l'ajut no permès d'equips autònoms de respiració subaquàtica.

En actuar, els agents denunciants van constatar que la descàrrega dels productes es realitzava en un port esportiu en comptes d'en un moll pesquer, i que les captures eren transportades sense l'empara de cap document de registre de l'activitat tal i com ho estableix la normativa vigent.

És per això que els inspectors de pesca juntament amb els agents de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) dels Mossos d'Esquadra, per una banda van aixecar la corresponent acta denúncia, que serà tramesa als serveis territorials del Departament d'Agricultura a Terres de l'Ebre. I per una altre, es va procedir al decomís dels 92 kg d'eriçons i els 8 kg d'ortigues de mar, mitjançant el seu retorn a la mar.
Aquesta actuació és resultat d'un seguit d'inspeccions conjuntes entre la URMA, i la inspecció de pesca de la Generalitat, que venen realitzant-se des de fa un any, i que tenen com a principal objectiu l'eradicació del comerç d'espècies prohibides i la lluita contra el peix en negre i la pesca il·legal.
De fet aquesta és la segona intervenció realitzada en poc temps a les Terres de l'Ebre, ja que el passat mes de desembre, al voltants de l'època de Nadal, la mateixa unitat conjunta entre inspectors i URMA, van interceptar una partida de 1200 Kg d'ostrons, que procedents de la Badia dels Alfacs anaven a França sense cap mena de documentació.respostes a "Intervinguts a l'Ametlla de Mar 92.83 kg d'eriç..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 972,76 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007