Màx: º C, mín: º C

En directe

La patxanga amb amb Francesc Callau, Juanjo Balfegó, José Mari Llaó, Òscar Farnós i Ricardo Fernández

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El clímax de l'onada de calor pot arribar als 41ºC a les Terres de l'Ebre

10 . Ago, 2012 a les 12:22
per gfigueres a La notícia del dia
2192 reproduccions
La previsió apunta que entre avui i dissabte l'onada de calor que travessa Catalunya arribarà al seu punt àlgid. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha informat que és possible que es registrin temperatures considerades extremes arreu del territori. Les màximes podran arribar als 41ºC a les Terres de l'Ebre. Al litoral poden assolir els 34ºC amb una sensació de xafogor molt acusada i els termòmetres de la resta del territori poden pujar fins als 38ºC. Protecció Civil demana prevenció a la població més vulnerable a la calor. I és que aquestes altes temperatures poden produir un cop de calor, que té com a símptomes principals el mal de cap i les nàusees. "Si notem els símptomes, cal allunyar la persona de la font de calor i donar-li aigua, no massa freda. A més, s'ha de treure la roba que li pot produir excés de calor. En cas que els símptomes es compliquin cal dirigir-se a un Centre d'Atenció Primària o trucar al 112", explica des del CAP de l'Ametlla de Mar, la infermera Pili Roda.
El Govern tanca aquest divendres tres massissos a Ponent, que se sumen als vuit que ja hi ha amb accés restringit per evitar possibles incendis. Com és el cas del Massís dels Ports Tortosa Beseït, Tivissa Vandellòs i la Serra de Cardó-Boix. També, ha volgut fer especial èmfasi en què en dies com aquest divendres, de molt alt risc d'incendi forestal, cal minimitzar les activitats en zones de risc forestal i incrementar la vigilància i la detecció de columnes de fum, alertant ràpidament al telèfon d'emergències 112.


respostes a "El clímax de l'onada de calor pot arribar als 4..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 756,31 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 112
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007