Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La comunicació no verbal, un llenguatge per conèixer els altres

06 . Oct, 2009 a les 10:47
3976 reproduccions
Calacultura ha convidat a Emili Castell, antropòleg i professor de morfopsicologia i comunicació no verbal, que ens aproparà a aquestes eines fonamentals per poder relacionar-nos millor amb la resta del món.

L'associació Calacultura en col·laboració amb l'ajuntament va organitzar dissabte 3 d'octubre a la sala d'actes del consistori la conferència col·loqui La comunicació no verbal, un llenguatge per conèixer els altres amb l'objectiu general que quan tinguéssim algú al davant sabéssim qui és en realitat. L'encarregat de dur-la a terme va ser Emili Castell Blanch, antropòleg i professor de morfopsicologia, disciplina que ensenya a conèixer les persones a través del rostre, i comunicació no verbal i que ens va apropar a aquestes eines fonamentals per poder relacionar-nos millor amb la resta del món. De fet, segons explicava el mateix Castell, en el moment en que estem, quasi totes les persones, sobretot en l'àmbit laboral, tenim necessitat de conèixer aquesta espècie de llenguatge secret. Bàsicament, perquè, si desgranem la comunicació en general, podem veure que el llenguatge oral ocupa d'un 7 a un 15% del que volem expressar, un 20% es produeix a través del to i la resta de la comunicació es produeix mitjançant la manera en que ens movem, com caminem, com ens presentem davant la gent i com gesticulem. Castell, que ha estat alumne de semiòtica del mestre Umberto Eco, ens donava alguns detalls del que vam aprendre amb ell durant la conferència. “Vaig explicar gran part de la importància de la comunicació no verbal dintre del món general de la comunicació. Vam veure com donem i rebem la mà, una cosa que fem molt cops però que quan prenem consciència que ho fem, entenem que és molt útil, sobretot per saber a qui tenim al davant.

Conceptes de morfopsicologia

A la mateixa conferència també es va introduir als assistents a alguns conceptes de morfopsicologia des de dues òptiques diferents. L'occidental, de l'escola Korman i l'oriental, de l'escola xinesa Shien Men. Pensem que la morfopsicologia, a banda de la seva utilitat per conèixer les persones, és molt útil en diferents camps com ara la criminologia perquè es pot aplicar per elaborar informes de les microexpressions que fem de manera inconscient a través de la comunicació no verbal. Tanmateix ens va donar altres pistes sobre el llenguatge corporal com ara què vol dir que una persona tanqui o obri les mans a l'hora de parlar o dirigir-se a algú entre d'altres exemples.

24 hores de guàrdia

Castell també explicava que no exerceix la seva feina com hom pot pensar les 24 hores tot i que no es pot evitar que quan parla amb altres persones i aquestes gesticulen s'assabenti de coses que no es diuen amb paraules mitjançant el seu llenguatge secret.


respostes a "La comunicació no verbal, un llenguatge per con..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 720,50 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 16
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007