Màx: º C, mín: º C

En directe

Tot a punt amb amb Fini Llaó i Imma Brull

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

17 socorristes de la Creu Roja vigilaran les platges i cales durant aquest estiu

04 . Jul, 2017 a les 18:00
per drodriguez a La notícia del dia
1630 reproduccions
Els socorristes de la Creu Roja ja han començat a treballar. Les platges de bandera blava del municipi seran vigilades diàriament, d'11 h del matí a 19 h de la tarda, per la Creu Roja durant la temporada d'estiu. En concret, l'entitat posa al servei de la seguretat dels banyistes 17 socorristes aquàtics enguany.

Però aquest 2017 obrir totes les vacants de socorristes aquàtics ha estat difícil. I és que la titulació de socorrista aquàtic ha passat a càrrec del Departament d'Ensenyament i, a partir d'ara, per obtenir-la s'ha de cursar un cicle de grau mitjà. Des de la Creu Roja, Pilar López, explica que s'han trobat amb pocs socorristes aquàtics.

«Això passa a Catalunya i al País Basc, a la resta d'Espanya continuen anant amb les titulacions d'abans. El que ha passat és que els socorristes aquàtics que es formaven eren gent que estudiaven durant l'hivern i a l'estiu es treien uns diners, ara aquesta gent s'ha fet gran i s'ha buscat la feina del que han estudiat. I ara no trobem gent, ens hem quedat sense socorristes o amb pocs socorristes».

 

Cada any, tant la Creu Roja com l'Ajuntament incorporen nous materials per garantir la seguretat dels banyistes. L'Ajuntament ha posat a la disposició aquest estiu dels socorristes, uns megàfons mòbils per avisar en cas d'emergència. A part, també s'han adquirit uns xiulets per sota l'aigua.


L'entitat també ofereix un servei de bany adaptat per a persones amb discapacitat a través d'una cadira amfíbia, instal·lada a la platja de Pixavaques. Des de Creu Roja es continua incidint especialment en la prevenció. López comenta que als panells de les platges hi haurà el significat de les banderes.


«Enguany també com a novetat, al panell indicatiu de les platges posarem el significat de les banderes perquè la gent quan llegeixi el panel s'assabentin de per què estan les banderes i estiguin atents dels senyals».respostes a "17 socorristes de la Creu Roja vigilaran les pl..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 594,76 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007