Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Xavier Figueres publica el seu primer llibre dedicat íntegrament a la mar: 'Quan la mar brama'

20 . Abr, 2017 a les 16:40 | 00:06:24
per drodriguez a La notícia del dia
2651 reproduccions
A les portes de la diada de Sant Jordi, arriba una nova publicació amb accent local. L'historiador calero Xavier Figueres ha presentat 'Quan la mar brama', una proposta sobre la història dels pescadors i l'activitat marinera de l'Ametlla de Mar, compresa entre finals del segle XVIII i principis del segle XX.

El seu setè llibre ens transporta a una època dura, en la qual els pescadors i els mariners es van haver d'afrontar a una sèrie de problemes com la pirateria, el corsarisme i sobretot, els naufragis provocats per les tempestes i la mala mar. La documentació, les dades, els relats de Figueres, però sobretot les fotografies, posen de manifest com es treballava aleshores.

De fet, ‘Quan la mar brama' sorgeix del treball de la recerca d'un altre llibre més extens que està en procés. Arran de la commemoració del centenari dels vaixells i el volum del treball, l'historiador local va decidir publicar aquest llibre, destacant els perills que van viure els pescadors a les aigües del golf de Sant Jordi.

«A mesura que el treball anava agafant volum, i en saber que enguany es commemorarà el centenari dels vaixells enfonsats durant la I Guerra Mundial, vaig pensar que seria interessant treure, a l'abast de tothom, una realitat que teníem oculta, perquè no havia transcendit: la dels perills que havien patit els nostres pescadors en les aigües del Golf», subratlla.

La setmana passada es va realitzar la presentació del llibre al municipi, i aquest dimecres a l'Arxiu del Port de Tarragona. El llibre, que ja es pot trobar a les llibreries locals, conté un gran valor històric donat que es recullen històries emotives sobre gent, llocs i moments dels quals fins ara, com explica l'autor, només la mar en tenia consciència.


respostes a "Xavier Figueres publica el seu primer llibre de..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 485,00 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 134
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007