Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Els Serveis Socials i el Banc del Temps ‘La Panera' s'uneixen per oferir un servei d'intercanvi d'ajudes a persones amb necessitats

09 . Mar, 2017 a les 17:00
per drodriguez a La notícia del dia
845 reproduccions
Els Serveis Socials de l'Ametlla de Mar s'han coordinat amb el Banc del Temps 'La Panera' per oferir un servei gratuït a persones amb necessitats proposant rebre una ajuda a canvi d'una altra ajuda. L'objectiu és afavorir les persones per mitjà de les persones, rebent i compartint el temps amb els altres, és a dir, intercanviant de forma gratuïta el temps.

El Banc del Temps és una comunitat oberta a tothom que proposa un intercanvi veïnal d'habilitats, és a dir dedicar un temps determinat per oferir una habilitat a una persona i rebre una altra habilitat d'una altra persona. Els Serveis Socials s'han sumat a la iniciativa i proposen adreçar les persones amb necessitats al Banc del Temps.

«Ens interessa tenir aquesta col·laboració perquè és una manera de desencallar situacions que arriben als Serveis Socials i no són pròpiament situacions de risc i d'ajuda econòmica, sinó que potser el que necessiten és rebre suport, col·laboració i habilitats d'altres persones», explica la regidora de Benestar Social, Mayte Puell.

Des dels Serveis Socials es derivaran les persones que necessitin aquest servei al Banc del Temps, a partir d'una recomanació a la família per visitar el seu local, «i així entaular el primer contacte i que els puguin explicar a les famílies en què consisteix exactament», comenta l'educadora social, Laia Valls.

Les dues entitats aposten per facilitar la inclusió social als nouvinguts, empènyer l'intercanvi entre generacions, millorar la conciliació de la vida personal, familiar i laboral en condicions d'igualtat entre gèneres i donar suport a les famílies. La idea és «crear una cohesió social que el veïnat es conegui entre si i sigui un punt de trobada per resoldre les dificultats».

A més, es vol arribar no només al mateix poble, sinó a altres poblacions veïnes. «La dinàmica del banc del temps és fer-se favors entre veïns, però no només amb el veí de davant sinó que volem engrandir-ho i fer-ho amb tot el poble i amb totes les comunitats que hi ha al voltant», ha detallat una de les membres del Banc del Temps, Aurora Requena.

Un recurs de confiança, ajuda mútua i convivència on qualsevol persona pot formar-hi part. Simplement cal ser major d'edat i adreçar-se al local del Banc del Temps 'La Panera', situat al passeig Marítim, els divendres de 18 a 19 h de la tarda, o enviar un correu a bancdeltempslapanera@gmail.com.


respostes a "Els Serveis Socials i el Banc del Temps ‘La Pan..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 1396,66 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 219
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007