Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El registre de famílies que busquen desapareguts a la Guerra Civil supera les 5.000 persones arreu de Catalunya

09 . Nov, 2016 a les 14:30
per drodriguez a La notícia del dia
1229 reproduccions
El registre de famílies que busquen desapareguts a la Guerra Civil supera les 5.000 persones arreu de Catalunya i d'aquestes, més de 370 són de les Terres de l'Ebre. Aquest és el primer pas per poder participar en el creuament d'ADN que es farà amb les restes que apareguin en fosses i altres espais del país, perquè aquestes famílies puguin trobar els seus familiars desapareguts.

El projecte està liderat pel Departament d'Exteriors, que té competències en qüestions de memòria històrica, Justícia que s'encarrega de fer els informes antropològics i Salut que recull les mostres d'ADN. La directora general de Relacions Institucionals, Carme Garcia va presentar, ara fa unes setmanes, el Programa d'Identificació Genètica de desapareguts durant la Guerra Civil i la dictadura franquista, als consistoris ebrencs.

L'Ajuntament vol col·laborar en facilitar la inscripció de les possibles famílies caleres amb persones desaparegudes durant el franquisme, i per això realitzarà la inscripció al cens de manera presencial, per aquelles persones que no vulguin fer-ho de manera telemàtica.

Segons el mapa de fosses de Catalunya n'hi hauria dues situades a la població. Actualment, arreu del país hi ha localitzades prop de 400 foses. Pròximament es coneixerà l'estudi de geolocalització de fosses en territori ebrenc que s'ha encarregat a la Universitat Rovira i Virgili. De moment, els investigadors expliquen, sorpresos, la gran quantitat de restes en superfície que encara existeixen.


respostes a "El registre de famílies que busquen desaparegut..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 751,09 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 132
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007