Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El Tossal de Montagut, hàbitat de la cuabarrada a l'Ametlla de Mar

25 . Mar, 2015 a les 15:43
per otomas a Ajuntament
2285 reproduccions
Des de l'Àrea de Medi Ambient, de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar s'ha posat en marxa el projecte de millora de l'hàbitat de l'àliga cuabarrada al Tossal de Montagut. Des del consistori s'està treballant colze a colze amb la Societat de Caçadors de l'Ametlla de Mar. Un projecte que té un doble objectiu millorar la població de conill autòcton i, de l'altra, crear un punt d'alimentació per la parella d'àligues detectades en aquest hàbitat.
Aquest projecte compta amb el suport d'una línia d'ajut de la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat, del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. En concret, s'ha atorgat a l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar una subvenció de 19.776 euros.
Xavier Solé, tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar explica que "s'ha desbrossat tres hectàrees d'aquesta zona del terme per tal d'aconseguir un punt d'alimentació per la cuabarrada i augmentar la població de conill autòcton. Hem d'agrair la implicació de la Societat de Caça en la iniciativa".
L'àguila cuabarrada (Hieraaetus fasciatus o Aquila fasciata) és una au rapinyaire gran, una mica més petita que l'àguila daurada. Els trets que ens permeten diferenciar l'àliga perdiuera dels altres rapinyaires són els següents: una taca blanca a l'esquena que contrasta amb la resta de l'esquena de color marró xocolata; la seva panxa blanca amb un pigallat marró del coll fins a la panxa. També es pot destacar per la seva cua amb barra terminal fosca, d'on ve que se la conegui com a àguila cuabarrada.


respostes a "El Tossal de Montagut, hàbitat de la cuabarrada..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 657,53 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007