Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La quota de tonyina

14 . Nov, 2014 a les 14:00
per fcallau a La notícia del dia
1843 reproduccions
Hi haurà increment de les quotes de captura de tonyina roja
Altra cosa és quin increment s'aprovarà i com es produirà aquest increment, arguments que s'estan debaten en la reunió anual de l'ICCAT a Gènova.
Les notícies que arriben des de Gènova fan preveure un increment progressiu de la quota de captura de tonyina roja del Mediterrani.  En la reunió anual de l'ICCAT, la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina del Atlàntic que està tenint lloc des de dilluns a la ciutat italiana de Gènova, s'està deixant palès que la comunitat científica, la política i el sector pesquer estan d'acord en una cosa i és que la recuperació de l'espècie és un fet.
Altra cosa és que es posin d'acord en com s'ha de fer, però tot apunta que de cara a la pròxima campanya ja hi haurà un increment de les captures encara per fixar.
Cal recordar que des de tots els sectors tonyinaires catalans i espanyols, així com de les diverses administracions s'ha demanat un increment progressiu de les captures fins arribar a les 23.500 tones en dos temporades.
Ara bé, tot pareix indicar que la comunitat, sempre recelosa amb l'activitat extractiva, podria optar finalment per allargar aquest increment progressiu de les 10.500 tones durant un període de tres anys, fet que també agradaria al sector.
Segons Jordi Ciuraneta, director General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya, "s'està treballant molt per a què s'ampliï la quota i que es faci de manera racional, ja que sinó es fa així pot ser perjudicial pels interessos del propi sector, ja que pot trencar el mercat i provocar una davallada dels preus. Són molts interessos i esperem que ens puguem emportar aquest increment de quota de manera sostenible amb l'objectiu que pugui revertir en benefici del sector tonyinaire català i a la vegada que puguem comptar amb un repartiment per a les arts menors de Catalunya, que és una de les reivindicacions que venim fent".
De fet, un dels temes que ha sortit a les reunions de l'ICCAT és l'afectació que té la recuperació de l'estoc, i que molts relacionen de manera directa amb la reducció d'altres espècies com la sardina o la cavalla.
Una altra cosa serà després com es reparteix l'increment d'aquesta quota entre tots els sectors: almadraves, encerclament, palangrers, esquer viu del Cantàbric o la flota de l'Estret i si es fa cas o no a la reivindicació del govern de la Generalitat de Catalunya d'obrir la quota al sector de les arts menors.


respostes a "La quota de tonyina"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 690,49 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007