Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El programa Blaumarí, rep la Placa de la Pesca Catalana

23 . Oct, 2013 a les 14:50
per gfigueres a La notícia del dia
2481 reproduccions
El Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí va lliurar el guardó al programa Blaumarí, el qual  s'emet per les emissores de La Xarxa i està coproduït per La Cala RTV de l'Ametlla de Mar i Amposta Ràdio amb la col·laboració de la productora ebrenca Produccions i Promocions Deltamedia SL.
El programa de ràdio, Blaumarí, va rebre ahir dimarts dia 22 d'octubre la Placa de la Pesca catalana, reconeixement que junt amb la Medalla de la Pesca Catalana, fou creat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural l'any 1987 amb la finalitat de recompensar els esforços d'aquelles persones o institucions que hagin prestat serveis destacats al sector pesquer català.
El programa Blaumarí s'emet per les emissores de La Xarxa i està coproduït per La Cala RTV de l'Ametlla de Mar i Amposta Ràdio amb la col·laboració de la productora ebrenca Produccions i Promocions Deltamedia SL.
El programa aborda l'actualitat de qualsevol dels sectors relacionats amb el mar, tot i que el sector pesquer, el nàutic i el de les infraestructures portuàries, són la base d'un espai, que també aposta per difondre altres aspectes com les tradicions del mar, la gastronomia marinera i esdeveniments i activitats culturals lligats a l'art, la literatura o les exposicions de temàtica marinera.
Dirigit per Francesc Callau, el programa compta amb les aportacions de Manel de Ramon en la vessant cultural i els pescadors jubilats, Joan Argentó i Rafel Martí que s'encarreguen de la difusió de les tradicions, l'argot mariner i la gastronomia, mentre que la oceanògrafa Aurora Requena aporta des de Plàncton, els coneixements científics d'espècies i hàbitats marins.
L'encarregat d'entregar el guardó fou el Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, en el marc de la Seafood Barcelona 2013, una de les fires sobre alimentació, peix i marisc més importants d'Europa.
El Conseller pelegrí explicava respecte a la repercussió del sector pesquer en el programa, que, "el sector de la mar, el peix, les confraries de pescadors i de la costa sempre han tingut reptes a assolir per a convertir-se en un sector puntal del nostre país. Te un paper social, territorial i sectorial que és imprescindible per un país que vol tirar endavant. Només per aquest fet ja mereix més atenció i la pena que el mon del peix, de la mar i de la pesca sigui un referent des del punt de vista de la feina i del treball dur que suposa ser pescador".
Per la seva part, Francesc Callau, com a director del programa deia que, "estem molt contents de que se'ns reconegui la tasca que hem fet al llarg d'aquest centenar llarg de programes i a més ho reconegui el propi sector que avui estava present aquí representant a tota la costa catalana. Tant el sector pesquer com el de la nàutica d'esbarjo són sectors molt propers que tenen les seves problemàtiques i les seves necessitats de divulgació i nosaltres hem apostat clarament per ells. Són dos activitats econòmiques i socials importantíssimes a Catalunya a les que històricament els mitjans de comunicació no han donat ni la sortida ni l'atenció que creiem que es mereixen".
A més del programa Blaumarí, també va rebre la Placa de la Pesca Catalana la cervesera Grup Damm per la seva campanya publicitària protagonitzada pel jugador del Barça Cesc Fàbregas a bord d'una barca d'arrossegament d'Arenys de Mar, en la qual dignifica i promociona la pesca catalana litoral i els seus pescadors.
Pel que fa a les Medalles de la Pesca Catalana, aquest any van recaure en Toni Tió, president del Fòrum Marítim Català, l'armador i pescador de Sant Carles de la Ràpita, Rafel Elco Comí, Josep Molina Navarro, patró major de la Confraria de Pescadors de l'Ampolla i Joan Roca Fontané, propietari, cuiner i xef català del restaurant gironí, El Celler de Can Roca, considerat des d'enguany el millor restaurant del mon pel seu foment de la pesca i els productes del mar.
Blaumarí fa un retrat de la tradició pesquera, la cultura del mar, tant des de la vessant professional com d'esbarjo, i la gastronomia dels pobles costaners catalans i ressegueix l'actualitat del món marítim abordant qüestions com la reforma del sector pesquer o la problemàtica dels ports esportius. Cada setmana, a més, fa un tomb per la costa catalana per donar a conèixer l'activitat de confraries i clubs nàutics. També visita els museus de temàtica marítima i nàutica dels municipis del litoral.  
Blaumarí va començar la seva singladura l'agost de 2012 després de que La Xarxa- en aquell moment COM Ràdio -cregués en el projecte i l'incorporés a la seva graella de suport a les emissores de ràdio locals i li donés continuïtat aquesta temporada. Aquesta setmana es compliran els 110 programes, espais en els que hi ha tingut cabuda les opinions de la gent de la mar, confraries de pescadors, clubs nàutics, federacions esportives, activitats de divulgació científica i promoció d'activitats marítimes.


respostes a "El programa Blaumarí, rep la Placa de la Pesca ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 753,10 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 53
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007