Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Xerrades sobre la fibromàlgia al casal d'avis

30 . Nov, 2012 a les 14:55
per gfigueres a La notícia del dia
2068 reproduccions
Des de la regidoria de Sanitat, de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, i Chus Diana,veïna de Calafat que sofreix fibromàlgia, organitzen un cicle de xerrades, totalment gratuïtes, al casal d'avis sobre aquesta patologia. Les xerrades es preveu que tinguin lloc al llarg del 2013. Es realitzaran dos xerrades al mes. De fet, la primera xerrada tindrà lloc dilluns 3 de desembre, a les 11 del matí, al casal d'avis.

La fibromàlgia és un transtorn que causa dolors musculars i cansament. Altres símptomes d'aquesta malaltia, que afecta majoritàriament a les dones, poden ser la dificultat per dormir, mals de cap, rigidesa muscular, sensació de formigueig i manca de memòria. Sovint les malaltes han de realitzar un autèntic peregrinatge de consultes mèdiques abans no se'ls diagnostica fibromàlgia. Una malaltia que comporta unes altes dosis de medicació. Chus Diana afirma que si aquests tractaments s'acompanyen d'una dieta equilibrada i d'exercicis suaus es pot millorar la qualitat de vida. "Els tractaments cognitius, els posturals, l'exercici, i l'alimentació són factors fonamentals per tenir més qualitat de vida" subratlla Chus Diana, l' encarregada d'impartir les xerrades.

Per la seva part, la regidora de Sanitat, Mari Carme Martí, explica que "totes les persones que creguin que poden tenir símptomes poden assistir a les xerrades, i rebre informació que els servirà per decidir si s'han d'adreçar a un metge".

I és que tothom que hi estigui interessat només cal que assisteixi a la xerrada al casal d'avis, no és necessari preinscriure-s'hi.


respostes a "Xerrades sobre la fibromàlgia al casal d'avis"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 721,58 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 212
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007