Recepta "polp amb pataques"

L'Ametlla de Mar

Ingredients por a 4 persones

1Polp de 1.200 a 1.500 kg
1 kg de patates
Un bon raig d’oli
Per la picada:
1 cabeça d’alls, pa fregit,anyora, pebre roig, ametlles torrades, vi blanc o ranci

Netejarem la bossa de polp amb molta cura i el tallarem a trossos d’uns 5cm. . En una cassola a poder ser de ferro colat o de fons gruix, afegirem oli d’oliva, rostirem el polp fins que es begui tota l’aigua que deixi anar. A continuació afegirm les patates pelades, tallades a daus, hi donarem dues voltes; tot seguit incorporarem la meitat de la picada que haurem elaborat prèviament i sofregirem tot el conjunt un minut. Afegirem dues llosades d’aigua que cobreixi el conjunt. Quan arrenqui el bull afegirem la resta de la picada. Taparem i deixarem bullir alegrement fins que les patates estiguin cuites. I ja per acabar el podem servir en la mateixa cassola en que ha estat guisat. D’aquesta forma de guisar el peix els pescadors en deien “picada amunt i picada avall” perquè s’utilitzava la picada en dues fases: sofregit amb el conjunt i en cru per la cocció final.

Recepta cedida per: “Sopa” (Ranxero de barques)


Cercar al web

Som socials

Com arribar?

Alta habitatges d'ús turístic

L'Ametlla de Mar al teu mòbil

L'Ametlla de Mar al teu mòbil
visitametllademar.com/app

Reserva i comenta

L'Ametlla en directe

Descarrega't els nostres fulletons

Twitter

L'Ametlla a minube

Amb el suport

PLATJA COSTA VACANCES POBLE DE PESCADORS RUTES ESCAPADA NATURA GASTRONOMIA PEIX MARISC SENDERISME SUBMARINISME TERRES DE L’EBRE