Per fer uns gatets amb pataques els ingredients que necessitarem són els següents:


–          1 kg de gatets
–          ½ kg de patates
–          300 gr. de fesols cuits
–          4 dents d’all
–          1 llesca de pa
–          1 tomaca
–          ½ culleradeta de pebre roig
–          Una branqueta de julivert
–          ½ l. d’aigua
–          30 gr. d’oli per a la picada.
–          60 gr. d’oli per al guisat.
–          Sal al gust
–          1 bitxo
–          1 got de vi blanc

Primer que tot hem d’escaldar els gatets. Posarem una olla amb aigua i ho portarem a ebullició. Posarem els gatets en un recipient i una vegada l’aigua bulli l’afegirem als gatets, deixant-la deu minuts. Passat el temps, escorrerem els gatets i els reservarem.

Fregirem els alls, la llesca de pa i el bitxo. Una vegada fregit ho posarem en un morter, afegirem el julivert, el pebre roig i sal al gust i ho picarem tot. Quan ho tindrem tot picat, hi afegirem la tomaca rallada i també la picarem. Reservem la picada.

Posarem els 60 gr. d’oli per al guisat a escalfar en una cassola i una vegada calent hi afegirem la picada. Passats uns dos minuts hi afegirem el vi i el deixarem evaporar. Desprès hi afegirem l’aigua i quan l’aigua bulli hi posarem les patates llescades. Deixarem bullir les patates uns 10 minuts i desprès hi afegirem els gatets. Passats cinc minuts més hi posarem els fesols cuits i ho deixarem dos minuts més. Rectificarem de sal i si convingués rectificar una mica d’aigua.

Ho servirem i a menjar. Bon profit!

Altres receptes que us poden interessar són: Escrita amb pataques i fesols, suquet de peix amb galeres i altres.

Foto i text: Turisme de L’Ametlla de Mar