Recepta de fideus rossejats amb carpaccio de pop per a 4 persones:

  • 1 kg de peix o espines
  • 2 l d’aigua
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 4 dents d’all
  • ½ pebrot roig
  • 100 ml d’oli de gira-sol
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 cullerada de pimentó roig dolç

Per fer el fumet:

Sofregim les verdures tallades a daus fins que tinguin un color daurat. Afegim el pimentó roig dolç, afegim el peix i acte seguit l’aigua freda. Una vegada arranqui el vull deixa-ho uns 20 minuts. Desprès cola-ho i reserva’l.

Per fer el sofregit:

  • 1 ceba
  • 1 pebrot roig
  • 2 tomàquets madurs

Per fer el sofregit tallem a daus petits la ceba, el pebrot roig i els tomàquets madurs. Els daurem amb una miqueta d’oli i a foc suau fins que estigui ben sofregit. Desprès ho triturem.

Per fer els fideus:

  • 400 gr. de fideus del número 2
  • 1 litre del fumet
  • 100 gr. del sofregit
  • Pop bullit al dent i tallat a làmines
  • Oli d’oliva

Daurar els fideus al forn fins que tinguin un color marró fosc. Deixarem el forn encès a 200 graus.

Una vegada daurats, afegim els fideus a una paella amb una miqueta d’oli d’oliva i anar afegint el sofregit i els talls de pop. Deixar que s’integri tot i afegir el fumet calent. Una vegada comenci a bullir ho deixarem 5 minuts a foc fort i desprès ho baixarem uns 3 minuts fins que s’acabi d’evaporar el fumet. Finalment ho deixarem al forn uns 3 minuts.

Una vegada ho traiem del forn, escampar una mica de pebre fumat, escames de sal i un raig d’oli d’oliva. Es pot acompanyar amb allioli. Aquí teniu la recepta dels fideus rossejats by Restaurant Les Veles.

Altres receptes que us poden interessar: La recepta dels pescadors de L’Ametlla de Mar: fideus rossejats, fideus, bròquil, arròs i galeres i l’arrossejat.

Recepta del Restaurant Les Veles.

Fotografia del Restaurant Les Veles.