Recepta de “Daus de tonyina roja amb gelée de Bloody Mary”:

Ingredients:

Pas 1 – Gelée Bloody Mary:

500 ml suc de tomaca

6 cullerades de Vodka

100 ml suc llimona

Mitja cullerada de salsa picant

1 cullerada de Perrins

6 Fulles de gelatina

Sal i pebre al gust

Pas 1

Agafem 600 grs de tomaca, li traiem el cor, la triturem i la passem per un colador xinés (així li traiem les llavors i els trossos de pell que puguin quedar).

Afegim en un batedor tots els ingredients excepte la gelatina. La gelatina la submergirem en aigua freda durant 5 minuts. Un cop hagin passat los 5 minuts, afegim la gelatina als altres ingredients i li donem un toc de calor suau (65°).

Introduïm la barreja n un recipient metàl·lic, amb l’ajut d’un colador i ho deixem reposar a la nevera 1 dia.

Pas 2

Crudités: Tallem les verdures al gust ( pastanaga, api, bròcoli) i les introduïm en aigua amb gel durant 15 minuts, escorrem i llestes.

Pas 3-

Escollim la part de la Tonyina més vermella, la tallarem en daus (una mida ni molt gran ni molt petita). Per a macerar-la posem 3 parts d’oli d’oliva verge extra per 1 de soja (podem perfumar al gust substituint una part d’oli per una d’oli perfumat al gust). Hi introduirem a dins la tonyina durant 6, donant-li voltes.

Pas 4-

Emplatar al gust.

*Aquesta recepta de daus de tonyina roja conté alcohol.

Recepta cedida pel Restaurant Mestral de L’Ametlla de Mar.

Foto: Turisme de l’Ametlla de Mar.

Altres receptes que us poden interessar de tonyina són: Fricandó de tonyina roja amb bolets, Sashimi de tonyina roja “Bey @madolphi” i d’altres.