Ingredients per confeccionar la fricandó de tonyina per a 4 persones:

  • 4 talls de llom de tonyina roja
  • Farina
  • 12 cebes tallades petites o rallades, no triturades
  • Bolets o verdures al gust (pèsols, pastanaga…)
  • Un got de Vi blanc
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre blanc
  • Nou moscada

Per començar a elaborar aquesta fricandó de tonyina roja enfarinem la tonyina i la marquem a la paella amb una mica d’oli.

Retirem la tonyina i passem a sofregir les cebes a foc suau, una vegada les cebes hagin canviat de color i siguin quasi transparents, afegirem un polset de sal, un polset de pebre blanc i un de nou moscada. Incorporarem els bolets o les verdures al gust i afegim la tonyina i un got generós de vi blanc. Si les verdures no son de rapida cocció, primer haurem d’escaldar-les o coure-les. Ho deixem tapat a foc suau 5 min per que s’incorporin tots els ingredients. Un cop passats aquests cinc minuts, ja tindrem la nostra recepta feta.

Aquesta recepta de fricandó de tonyina roja ha estat cedida pel restaurant Poniente de L’Ametlla de Mar, que la confecciona com a plat principal per a les Jornades de la tonyina roja del Mediterrani d’aquest any 2021.

Altres receptes on la tonyina roja és protagonista: Sashimi de tonyina by @madolphi, Arròs amb tonyina, i altres