INGREDIENTS:

 

 • 1 kg d’escrita
 • 1 kg de patates
 • 4 dents d’alls
 • Un got d’oli
 • ½ got de vi blanc
 • 1 culleradeta de cafè de pebre roig
 • Un bitxo
 • 400 grs. de fesols bullits
 • Una rameta de julivert
 • Una llesca de pa
 • Una nyora
 • Un tomàquet
 • Sal al gust
 • ½ litre d’aigua

 

Posem en un casso aigua a escalfar fins que arribi a l’ebullició. Una vegada arribi, es para el foc i s’afegeix l’escrita deixant-la deu minuts amb l’aigua calenta. Per altra banda començarem a fer el sofregit. Posarem l’oli en una cassola, una vegada calent, fregirem la llesca de pa, els alls i el bitxo, quan està torrat, es treu i es reserva. En un morter afegirem els alls, el pa, el bitxo, el julivert, el pebre roig i la sal i ho picarem tot. Una vegada picat, s’afegeix el tomàquet i també es pica.

Tornarem a posar l’oli a escalfar i hi afegirem mitja picada, ho sofregirem i afegirem el vi, quan el vi s’hagi evaporat, hi afegirem l’aigua, juntament amb les patates llescades i hi sumem l’altra mitja picada que havíem reservat.

Ho portarem a l’ebullició i ho deixarem uns deu minuts que bulli, desprès afegirem els fesols i l’escrita, ho deixarem bullir a foc mig uns deu minuts més.

Rectificarem de sal i llest!

Font i foto: Turisme de L’Ametlla de Mar.

Una altra recepta que us pot interessar és el suquet de peix amb galeres. Salut!