Per a 4 persones:
- 8 galeres
- 4 coetes de rap
- 2 jurioles (rafets, lluernes)
- 1 cavalla
- 3 dents d’all
- Julivert
- 1 nyora
- 1 tomàquet
- Sal
- Pebre roig
- ½ gotet de vi
- 100 ml d’oli d’oliva
- ½ d’aigua
Afegirem l’oli a la cassola i marcarem les galeres, és a dir, les fregirem molt poquet. Quan estiguin les apartarem i les deixarem en un plat. En un morter picarem els alls, la nyora, la sal, el pebre vermell, el julivert i el tomàquet. Quan ho tinguem tot ben picat, ho sofregirem a la cassola amb l’oli de les galeres i afegirem el vi. Una vegada tot reduït afegirem l’aigua i esperarem a que arranqui el bull. Quan ho faci, afegirem el peix i, a sobre, les galeres. Taparem la cassola i ens uns dotze minuts ja tindrem fet el suquet de peix.
Font i foto: Turisme de L’Ametlla de Mar.