La Platja de l’Alguer i el port de l’Ametlla de Mar seran l’escenari el proper cap de setmana 8 i 9 de juny de la 1a. Fira de la Mar. Un cap de setmana ple d’activitats nàutiques a preus especials; xerrades, tallers i exposicions mediambientals per posar en valor l’essència mediterrània de l’Ametlla de Mar.

Un total de 10 empreses nàutiques oferiran les seves activitats; com snorquel, submarinisme, caiac, sortides en barca, tunatour, iniciació a la pesca, raquero o motos d’aigua; a preus especials durant el dissabte matí i tarda i diumenge pel matí.

El centre d’interpretació de la pesca (porxos de l’antiga confraria de pescadors) acollirà l’exposició del projecte “Mar viva”, els tallers de meduses i del submarí “exploració dels oceans” de l’Institut de la Ciència del Mar i, també, una xerrada sobre la marca Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre a càrrec del COPATE (Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre).

A la zona de les carpes hi tindran lloc tallers de reciclatge, tallers de de restes marines a càrrec de Plàncton Divulgació, mostra d’artesania relacionada amb el mar i el reciclatge. També hi haurà una altra carpa de l’organització “Greenpeace” on organitzaran tallers i ens explicaran els seus projectes.

A la zona de l’actual Confraria de Pescadors, més concret a les embarcacions dels “Guillermos” el dissabte de 10.00 a 10:45 tindrà lloc la xerrada. Conèixer com es pesca el pop a la Cala i les seves iniciatives per a conservar l’espècie.

Els més petits podran gaudir durant tot el dissabte de l’inflable “per reciclar saltant!” de l’Agència de Residus de la Generalitat de Catalunya, a la zona de l’aparcament.

Tot el programa estarà disponible properament a la web de l’Oficina de Turisme de l’Ametlla de Mar: www.visitametllademar.com