L’Ametlla de Mar compta amb 18 Km d’una costa natural amb unes 30 cales i platges, unes de sorra fina i blanca, les altres de pedres petites o de còdols, rodejades totes per pinars que arriben a tocar el mar, zones naturals protegides, llacunes, penya-segats… Podreu escollir la cala dels vostres somnis, per què n’hi ha per a tots els gustos, descobriu-les!

Aquí us presentem un recorregut de nord a sud per 11 d’aquestes coales, les de sorra fina i blanca, algunes d’elles amb el distintiu Bandera Blava que s’atorga a les nostres platges la garantia de serveis i de qualitat mediambiental.  A la vegada també premia la qualitat de l’aigua, la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i informació, fent palès els seu compromís per vetllar amb la cura i manteniment de l’entorn natural.

Platja Calafat1.- Cala Calafat: Situada a la part nord del Port de Calafat el seus dos dics permeten que les seves aigües estiguin sempre tranquil·les. De sorra fina i blanca és ideal per anar-hi amb nens. A l’estiu hi compta amb servei de bar i la seva proximitat al Port de Calafat també permet gaudir de tot un seguit d’activitats nàutiques com: caiac, motos d’aigüa, llogers d’embarcacions amb o sense titulació, sortides amb velers, etc…

Cala Calafato2.- Cala Calafató: Situada entre les Urbanitzacion de Calafat i Marina Sant Jordi, és una de les platges més valorades a l’Ametlla de Mar. És una cala d’arena fina i blanca envoltada per una gran població de pins, amb uns 60 metres d’amplada i uns 150 metres de llargada compta amb servei de vigilància, dutxes i xiringuito. Des de l’any 1996 ha obtingut ininterrompudament la distinció de bandera blava degut a la qualitat de la seva aigua i de la seva sorra.

 

Cala lo Ribellet3.- Cala Lo Ribellet: Un dels llocs més idíl·lics de la costa de l’Ametlla de Mar. Agafa el nom per la forma de ribell que té degut als dos praços de pedra natural que dona refugi a les 3 caletes que la formen, tres cales en una, de mides diferents, però igualment d’encantadores, encara que la que està situada al nord és la més gran i la que rep per tant més banyistes. Compta també amb servei de bar durant l’estiu.

 

Platja Sant Jordi4.- Platja de Sant Jordi: Situada a peu del Castell amb el mateix nom construït a mitjans del s. XII, trobeu la coneguda platja de Sant Jordi. Envoltada d’un paratge natural i protegit com són les llacunes costaneres, és una de les més llargues de la costa de l’Ametlla de Mar. De parada obligatòria si ens visiteu, compta amb servei de dutxes, vigilància, xiringuito i accés per a minusvàlids.

 

Cala Vidre5.- Cala Vidre: Com molt bé el seu nom indica, les seves aigües sempre estan tan clares i transparent que pareixen un vidre. Encara que els darrers temporals de llevant han vist mimbada la seva amplitud, continua sent una de les cales més visitades i fotografiades de la nostra costa.

 

Calafató6.- Cala Forn: Situada entre Sant Jordi i Cala Vidre al nord de la població, trobem aquesta magnífica cala envoltada també per una gran quantitat de vegetació, sobretot. És una de les platges més concurrides de L’Ametlla de Mar. També compta amb servei de vigilància i xiringuito.

 

Cala de l'Estany Tort7.- Cala L’Estany Tort: Agafa el seu nom d’un petit estany d’aigua dolça que hi ha al barranc del mateix nom. Just al costat de l’aparcament hi compta amb una zona de pícnic. Molt recomanable també per anar amb família i amb nens, degut a la poca profunditat de la seva aigua.

 

pixa-vaques8.- Platja de Pixa-Vaques és una petita cala d’arena situada a la punta nord de la població, al final del passeig marítim. En un entorn semi urbà, permet gaudir a la vegada dels serveis que ofereix la població. En un dels seus punts més coneguts, el mollet de Pixa-Vaques, podràs gaudir de tota la vista nord del litoral de l’Ametlla de Mar. Accès per a minusvàlids.

 

platja de l'Alguer9.- Platja de l’Alguer, situada al cor de la població és una de les més grans de tot el litoral, amb una llargada d’uns 120m. Amagada sota el passeig marítim, forma part de les 3 platges, juntament amb Pixa-Vaques i Cala Pepo, que podràs trobar dins del mateix casc urbà. Compta amb accés per a minusvàlids.

 

 Cala Pepo10.- Caleta de Pepo. També anomenada pels veïns “La Caleta” situada al just al sud Clu8b Nàutic de l’Ametlla de Mar, encara que es de sorra i de petites dimensios, al seus laterals hi ha amplis espais plans de pedra que permeten més afluència de banyistes. Just al costat de l’accés comença el camí de ronda GR92 de la costa.

 

bon capo11.- Cala Bon Capó. Just al sud de Bon Caponet (Platja apta per anar amb mascotes) es troba aquesta la Cala Bon Capó, la Cala de sorra situada més al sud del litoral de l’Ametlla de Mar, tot seguit les cales ja són de totes pedres i la costa entra dins als Espais Protegits PEIN.

 

 

A part d’aquestes 11 cales de sorra, la costa de l’Ametlla disposa d’altres cales de pedra fina i blanca, algunes d’elles amb el distintiu bandera verda que premia les cales i platges verges, que es troben en les millors condicions mediambientals, on la intervenció humana és poca o nula.