Ingredients per a 4 persones d’arròs amb tonyina:
 • ½ kg de tonyina a taquets
 • 1 ceba
 • ½ pebrot vermell
 • 3 o 4 dents d’all
 • Julivert
 • 1 tomàquet ratllat
 • Sal al gust
 • Pebre roig
 • Oli
 • ½ got de vi blanc
 • 100 grams de pèsols
 • 400 grams d’arròs
 • 1 litre d’aigua o de brou de peix

 

Tallem la ceba i el pebrot vermell i ho posem a daurar a la paella amb una mica d’oli. A part, fem una picada amb l’all, julivert, el tomàquet, un polsim de sal i el pebre roig. Quan tenim la ceba daurada hi afegim la picada i ho sofregim tot plegat un minut. Hi afegirem els pèsols i el mig got de vi. Quan el vi s’ha evaporat hi afegirem l’aigua o el brou de peix i que bulli uns 5 minuts aproximadament. Desprès,  hi afegirem la tonyina i que bulli uns 5 minuts més. A continuació hi tirarem l’arròs i ho deixarem de 12 a 14 minuts bullint. Rectificarem la sal al gust i ja tenim l’arròs amb tonyina.

 

Foto: Turisme de l’Ametlla de Mar

Text: Turisme de l’Ametlla de Mar