Ingredients per a les galeres amb ceba i tomàquet:

  • 1 kg de galeres
  • 4 cebes
  • 3 tomàquets
  • 5 o 6 alls
  • ½ got de vi blanc
  • Sal i pebre
  • Un bitxo (opcional)
  • ½ got d’oli d’oliva
  • Un polsim de sucre

 

Primer que tot passarem les galeres per baix de l’aigua i les netejarem bé. Posarem en una cassola l’oli a escalfar i quan ho hagi fet, hi afegirem els alls sencers sense pelar, amb un tall,  i les galeres. Les fregirem molt poquet, temps de que ens deixin una miqueta el gust. Quan estiguin una mica daurades les retirarem i les reservarem. Afegirem la ceba tallada i la daurarem (a qui li agradi també pot afegir un bitxo per a que tingui un puntet picant). Al cap d’una mica hi afegirem el tomàquet ratllat. Quan ja comenci a agafar coloret afegirem les galeres i el mig got de vi blanc. Afegirem la sal i el pebre al gust i, també, una miqueta de sucre per a que la salsa no sigui tant àcida. Ho deixarem reduir i ja estarà a punt per sucar-hi pa.

Us recordem que ens trobem en plenes Jornades Gastronòmiques de la Galera a l’Ametlla de Mar i a la resta de Viles Marineres de les Terres de l’Ebre.

Text: Turisme de l’Ametlla de Mar

Foto: Turisme de l’Ametlla de Mar