1.-Una costa única.
16 km de costa amb 30 cales i platges d’aigua cristallina, algunes de sorra fina i blanca, d’altres de pedres, penya-segats on els pins arriben fins el mar, 6 banderes blaves, 8 banderes verdes (platges verges), zones d’interès natural, llacunes protegides, piscines i ports naturals…

2.- L’essència mediterrània.
El Mar, la Mar, a part de ser el cognom de la vila, forma part de cada racó, de cada espai, de la seva gent des dels seus orígens. L’essència pescadora i marinera impregna cada racó del seu port pesquer, on tot el dia és un espectacle veure el constant entrar i sortir de les embarcacions, culminant cada dia feiner amb la subhasta de peix a la Confraria de Pescadors.

3.- La gastronomia marinera.
La proximitat de la desembocadura del Riu Ebre imprimeix un segell especial en el sabor de la gastronomia de la Cala , el peix i el marisc de l’Ametlla de Mar adquireixen un gust i sabor especial i peculiar ple de matisos, sorprenent sempre els nostres paladars.
L’arrossejat, la fideuada i el suquet de peix calero en són els més típics. Però no ens podem oblidar de la sarsuela, les graellades de peix i mariscades. Duran tot l’any s’organitzen jornades gastronòmiques per promocionar el producte de qualitat i proximitat de la Llotja de l’Ametlla de Mar: el peix blau, el peix de la Llotja (o peix blanc), la tonyina roja del Mediterrani i les jornades de la galera.

4.- Activitats al mar i la natura: “L’Ametlla de Mar “Experience”.
A l’Ametlla de Mar pots gaudir intensament d’experiències per fruir de l’estiu, del mar i de la natura amb diverses empreses que t’ofereix un ampli ventall d’activitats com: submarinisme, snorkel, bicicleta, pesca, excursions, lloguer d’embarcacions, senderisme, vela, caiac, etc.

5.- Un entorn de gran interès natural.
Si el que us agrada és la natura heu trobat el lloc ideal, l’Ametlla de Mar alberga una de les zones costaneres millor conservades del litoral català a més d’àmplies zones protegides com les llacunes litorals amb una extensa i variada flora i fauna autòctones com el samaruc.

6.- Un sender per descobrir.
El sender GR-92 de la costa recorre els camins de ronda que utilitzaven els pescadors antigament i recorre tot un seguit de paisatges naturals que no us podeu perdre: cales i platges de sorra fina i blanca o de pedres, penya-segats on els pins arriben fins al mar, llocs carregats d’història com el Castell de Sant Jordi o les fortificacions de la Guerra Civil, espais d’interès natural com les llacunes de Santes Creus, Torrent del Pi o l’Estany Tort.

7.- Per gaudir amb la família.
L’Ametlla de Mar és una destinació turística eminentment familiar. La seva oferta d’allotjament amb multitud d’habitatges d’us turístic certificats i hotels i càmpings de primera categoria permeten gaudir d’unes vacances excepcionals amb tota la família. Tant des de l’Ajuntament com des dels Hotels i càmpings s’ofereix un ampli ventall d’activitats per a totes les edats, especialment per als més petits de casa.

8.- Una experiència única al món: el Tuna-tour.
Banyar-se entre centenars de tonyines roges del Mediterrani a les piscines que el Grup Balfegó té instal•lades a 3 milles davant del port de l’Ametlla de Mar és l’activitat que t’ofereix el Tuna-tour. Durant el trajecte amb un modern catamarà descobriràs la història i la pesca de la tonyina roja a través d’un audiovisual i podràs gaudir d’unes vistes espectaculars de la costa del Golf de Sant Jordi.

9.- Productes artesans i saludables.
Encara que els productes del mar són els principals protagonistes de la gastronomia local, l’essència de la terra pren formes líquides amb la mel i l’oli d’oliva, de producció pròpia i de màxima qualitat a l’Ametlla de Mar.
També trobem a la nostra població diferents maneres de preparar les olives (olives posades, trencades, tallades, mortes, entre altres varietats) per al seu consum i per a la seva conservació.

10.- Una ubicació privilegiada.
A bell mig del Golf de Sant Jordi, entre el Cap de Salou i el Cap de Tortosa es troba l’Ametlla de Mar, des d’aquí i a poca distància podreu visitar paratges naturals com el Delta de l’Ebre o el massís del Port, fer turisme fluvial pel riu Ebre, visitar llocs on l’evolució de l’art de l’home és present des de la prehistòria fins a l’actualitat, i tot això i molt més en un radi de 50km.

Font: Damià Llaó Pujol

Foto: Turisme l’Ametlla de Mar