Ingredients:

  • 200 cl d’aigua
  • 60 g de sucre
  • 10 cl d’oli
  • 50 g de llevat premsat
  • 1 pessic de matafaluga i celiandre
  • Confitura de cabell d’àngel (opcional)
  • 2 ous per a la massa, 2 ous durs per posar-hi a sobre, 1 ou per pintar la mona
  • Sal
  • Farina

Desfem el llevat amb l’aigua i hi afegim l’oli, els ous, el sucre, la matafaluga, el celiandre i la sal. Afegim la farina fins que quedi una massa consistent, però no massa dura.

La deixem reposar tapada amb un drap perquè es fermenti. Quan comenci a pujar l’estirem damunt d’una superfície enfarinada, amb els dits ben untats d’oli per poder-la treballar millor, i amb l’ajuda del corró es forma un rectangle. Aleshores hi posem el cabell d’àngel al mig i l’enrotllem sobre si mateix. Ho acabem d’estirar i unim els extrems donant-li forma de corona. A sobre hi posem dos ous durs per decorar i ho pintem amb un ou batut. També hi podem afegir sucre per decorar i xurrets de color. Ho deixem reposar una estona més per a que torni a fermentar.

Finalment, ho coem al forn a 180ºC fins que quedi ben daurada.

Foto: Forn Bomba