En total l’Ametlla de Mar aglutina 8 distintius, 5 banderes blaves a les platges, una al Club Nàutic, el camí de ronda torna a ser sender blau i el Centre d’Interpretació de la Pesca renova els eu distintiu com a centre blau.

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) ha donat a conèixer aquest dijous la relació de banderes blaves atorgades pel jurat internacional a les platges i ports de l’Estat espanyol. Enguany l’Ametlla de Mar, juntament amb Lloret, s’han convertit amb els municipis amb més banderes blaves.

Així, l’Ametlla de Mar ha renovat les cinc banderes blaves a Cala Ca­la­fa­tó, Sant Jordi d’Al­fa­ma, Ca­la­forn, Pi­xa­va­ques i l’Al­guer, on onejaran de nou aquests distintius durant l’estiu. A més, el Port del Club Nàu­tic de l’Ametlla re­pe­teix també la dis­tin­ció. D’altra banda, si par­lem de vies bla­ves o senders, el camí de Ronda de la Cala també ha estat guar­do­nat amb la dis­tin­ció 2015. Fi­nal­ment, per tercer any el Cen­tre d’In­ter­pre­ta­ció de la Pesca de l’Ametlla de Mar també formarà part dels cen­tres blaus.

En total l’Ametlla de Mar aglutina 8 distintius de qualitat que posen de rellevància la qualitat de les aigües, de l’entorn, de la seguretat i dels serveis pels usuaris i l’aplicació de criteris de manteniment, sostenibilitat i gestió ambiental.

“ Estem molt satisfets. És una excel·lent notícia pel territori i l’Ametlla de Mar. Aquests distintius de qualitat ens donen projecció exterior. D’altra banda, he de felicitar a tots els departaments de l’Ajuntament i equips de gent que ho han fet possible”, Andreu Martí, alcalde de l’Ametlla de Mar.

Catalunya ha obtingut enguany 114 distincions: 89 platges i 25 ports. La demarcació més guardonada és Tarragona, que manté les 38 banderes a les platges i les 7 als ports de 2014. Les platges de Girona han registrat l’increment més important, n’ha guanyat tres i passa a tenir-ne 31. Els ports d’aquesta demarcació també han guanyat una distinció i passen a tenir-ne 9. Barcelona ha perdut tres banderes blaves a les platges (20) i manté les 9 de l’any passat als ports.

Redacció: Olga Tomàs

Foto L’Ametlla de Mar Turisme