Aquest segell certifica que la destinació garanteix la pràctica de submarinisme i vela, al més alt nivell, amb uns establiments i serveis turístics perfectament adaptats a les necessitats dels esportistes.

El director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, ha estat l’encarregat de lliurar a l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí, el diploma que acredita el municipi com a Destinació de Turisme Esportiu (DTE). Així , en un acte que va tenir lloc dijous al matíal CIP també s’han donat les plaques acreditatives als 15 establiments del municipi com a membres d’aquest segell d’especialització en vela i submarinisme, pioner a Catalunya,impulsat per l’Agència Catalana de Turisme.

“Hi ha molt municipis que ho sol·liciten però no compleixen els requisits. En aquest moments en tenim 68 que estan esperant obtenir-lo. Penseu que en 12 anys només se n’han lliurat 14, entre aquests el de l’Ametlla de Mar. Per tant, avui estem molt satisfets de poder estar aquí i donaraquest certificat que suposarà un impuls a nivell nacional”, explicaXavier Espasa, director de l’Agència Catalana de Turisme.

Per la seva part, Andreu Martí, alcalde de l’Ametlla de Mar ha remarcat que “estem molt satisfets d’obtenir aquest certificat que suposarà una eina de promoció del municipi d’ alt nivell. A més, he d’agrair la complicitat del sector privat amb el treball de l’Ajuntament que ha fet possible que aquest distintiu d’especialització esportiva sigui una realitat”.

L’acte també ha comptat amb l’assistència del director del Consell Català de l’Esport, Gerard Figueras; el delegat territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès; i del regidor de Turisme de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, Vicent Martí.

Promoció especialitzada

Aquest segell certifica que la destinació garanteix la pràctica de submarinisme i vela al més alt nivell, amb uns establiments i serveis turístics perfectament adaptats a les necessitats dels esportistes. A més, aquest distintiu de destinació especialitzada permetrà que la Generalitat a l’hora de promocionar Catalunya entre la seva oferta especialitzada també recomani el municipi de l’Ametlla de Mar tant a nivell nacional com internacional.

Cal tenir en compte que el municipi compta amb tres ports esportius (Club Nàutic, Marina Sant Jordi i Calafat) amb tradició i vincle amb la vela i que l’Ametlla de Mar té un fons marí de qualitat en el qual la pràctica del submarinisme cada cop té més força.

Foto: Francesc Callau

Redacció: Olga Tomàs