Des del passat divendres 13 de gener i fins el proper 8 de març, Alcanar, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Sant Carles de la Ràpita, les quatre viles marineres de les Terres de l’Ebre incloses a la Reserva de la Biosfera, oferiran diversos menús gastronòmics als seus restaurants amb la galera com a protagonista, producte local i de qualitat típic de la mar de l’Ebre.

Aquest crustaci es troba als fons llimosos i sorrencs, als quals excava les seves galeries, sent una excel·lent font de proteïnes d’alta qualitat, vitamines i minerals. Es reprodueix a la primavera, això fa que ara sigui la època idònia per a degustar-la entre el febrer i març. Aporta un gust important als brous, arrossos i als guisats de peix.

En aquesta segona edició de les Jornades gastronòmiques de la Galera de les Terres de l’Ebre, els restaurants ens ofereixen un seguit de deliciosos menús on podrem tastar arròs amb galeres de diferents tipus, galeres a la pedra amb sal i pebre, xarrup de galera, bunyols de galera, tot plegat acompanyat de diferents vins de la Terra Alta.

A la nostra població els restaurants que hi participen la Bambalina, l’Alguer, la Serra, Lorena, Mestral i Plaça Nova.

També dins del marc de les jornades, el divendres 6 de març a les 7 del vespre es portaran a terme al Centre d’Interpretació e la Pesca unes xerrades sobre la galera, i el diumenge pel matí a la Plaça de Joan Miró se celebrarà la 33a. Edició del suquet de peix calero amb la galera com un dels ingredients.

Turisme l’Ametlla de Mar