arrossejat

Des de l’Àrea de Turisme, de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, van repartir sis premis de 150 euros entre els guanyadors del concurs d’arrossejat: Ivan Jorba, Genis Tello, Íngrid Borràs i Diego Vilanova, que van empatar, Carme Domènech, Jordi Montecinos i Salud Angulo.

Olga Tomàs

El port de l’Ametlla de Mar va acollir aquest diumenge la 30a Diada de l’Arrossejat. Així, desafiant les previsions meteorològiques, una quarantena de cuiners van mostrar les seves habilitats al’hora de cuinar l’arrossejat, plat típic de la cuina calera. Finalment, des de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar es van repartir sis premis de 150 euros entre els guanyadors del concurs d’arrossejat: Joan Jorba, Joan Bardí, Íngrid Borràs i Diego Vilanova, que van empatar, Carme Domènech, Jordi Montecinos i Salud Angulo. Amenitzà la cita gastronòmica la Xaranga Suquet Calero.

Aquesta diada gastronòmica comptà, a més, amb la mostra de vins de la DO Terra Alta, entre d’altres productes de proximitat, les degustacions d’arrossejat i els tastets de peix.

Andreu Martí, l’alcalde de l’Ametlla de Mar, remarcava que “aquesta Diada és el dia central de les Jornades Gastronòmiques del Peix de la Llotja. Crec que és important subratllar el treball conjunt entre el sector públic i privat per posar en valor la gastronomia del municipi. I també és un dia per agrair la participació de tothom. Des dels castellers a tots els que han volgut participar en aquest 30è aniversari d’aquesta festa tan nostra que esperem que es pugui mantenir durant molts anys més”.

Per la seva part, el regidor de Turisme, Vicent Martí va subratllar que “estem satisfets que finalment ens hagi acompanyat el temps i haguem pogut fer una nova Diada de l’Arrossejat. Agrair a tothom que ha participat i ha fet possible aquests trenta anys de d’arrossejat i han convertit aquesta Diada en una de les cites gastronòmiques imprescindibles de les Terres de l’Ebre”.

A més, recordem que fins al 26 d’octubre 8 restaurants del municipi realitzaran uns menús amb el peix blanc com a protagonista.També es repeteix l’experiència del TAPAMAR, TAPABLANCA, on 21bars ofereixen per 2,50€tapa més beguda.Diumenge en el marc del concurs del’Arrossejat també s’aprofità per lliurar el premi als guanyador de l’anterior edició del TAPABALAVA, Bar Ca’l Pinxo.

A més, paral·lelamentva tenir lloc la trobada castellera amb los Xics Caleros, els Xiquets del Serrallo i els Xiquets de Reus.Una diada històrica pels de la Cala que van aconseguir la seva fita; descarregar un 5d6 amb agulla. Per la seva part, els Xiquets de Reus van descarregar un 3d8 al port de l’Ametlla i els Xiquets del Serrallodescarregaven un 4d7.

També el CIP, fins aquest dilluns, acollí l’exposició fotogràfica Bèsties Marines de Joan Gil Raga.