Imatge

Així les platges de Cala Calafató, Sant Jordi d’Alfama, Calaforn, Pixavaques i l’Alguer tornen a rebre la bandera blava, i també renova el distintiu el Port del Club Nàutic. El Centre d’Interpretació també repeteix el reconeixement de Centre Blau i el Camí de Ronda el de via blava.

Olga Tomàs

L’Ametlla de Mar està d’enhorabona. I és que la Fundació per l’Educació Ambiental ha premiat una vegada més la qualitat de les seves platges renovant les 5 Banderes Blaves a les platges de Cala Calafató, Sant Jordi d’Alfama, Calaforn, Pixavaques i l’Alguer, on onejaran de nou aquests distintius durant l’estiu. A més de les cinc Banderes Blaves per les platges, el Port del Club Nàutic de l’Ametlla repeteix també la distinció. D’altra banda, si parlem de vies blaves o senders, el camí de Ronda de la Cala també ha estat guardonat amb la distinció 2014. Fi¬nal¬ment, per segon any any, el Centre d’Interpretació de la Pesca de l’Ametlla de Mar també formarà part dels centres blaus.

En total l’Ametlla de Mar aglutina 8 distintius de qualitat que posen de rellevància la qualitat de les aigües, de l’entorn, de la seguretat i dels serveis pels usuaris i l’aplicació de criteris de manteniment, sostenibilitat i gestió ambiental.

Segons Andreu Martí, alcalde de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, “no ens sorprenen aquests resultats, donat que ningú millor que nosaltres coneix la feina que s’està fent per part de moltes àrees i la dedicació de moltes persones per assolir aquests objectius. La qual cosa no vol dir que sigui fàcil arribar i molt menys mantenir-se. Portem molts anys com a referents en platges a Catalunya i seguirem esforçar-nos per millorar, ja que cada any les condicions per tenir accés a les banderes són més exigents”.
I és que l’Ametlla de Mar amb 5 banderes blaves a les seves platges és el segon municipi amb més banderes blaves de tot Catalunya, només per darrera de les 8 de la ciutat de Barcelona. La Cala també és la 13a vila de tot el mediterrani espanyol i la 20a de totes les costes de l’estat, incloent les Illes Canàries i les Illes Balears en nombre de banderes blaves.

D’altra banda, l’Ametlla és l’únic municipi de l’estat amb una quantitat superior a quatre banderes blaves a les platges, que també n’ha rebut en la modalitat de ports, de centres blaus i de senders.

Redacció: La Cala RTV