Imatge

Les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja sorprenen milers de paladars a l’Ametlla de Mar

De l’1 a l’11 de maig es van servir més de 4.000 menús, prop de 12.000 tapes a través dels bars del Tapa Roja. D’altra banda, es van servir fins a 8.000 degustacions en el marc de la Setmana Gastronòmica de la Tonyina Roja del Grup Balfegó.

De l’1 al 11 de maig l’Ametlla de Mar es va convertir en epicentre de l’activitat gastronòmica vinculada a la Tonyina Roja amb les Jornades Gastronòmiques. Unes Jornades que han agafat embranzida en aquesta tercera edició acompanyant l’èxit de la III Setmana Gastronòmica del Grup Balfegó. Les xifres són especialment reveladores. Els restaurants han servit uns 4.000 menús gastronòmics, i prop de 12.000 tapes en el marc del TapaRoja. El guanyador del Tapa Roja ha estat el Bar Ca’l Pinxo. De fet dels 488 vots, 88 han premiat la proposta de Ca’l Pinxo. La segona posició ha estat pel Pica Pica amb 57 vots i amb 45 vots Cal Mansanet Black Smith.

“Durant aquests dies l’Ametlla de Mar va comptar amb un gran volum de visitants que van gaudir de la tonyina roja. Aquestes jornades estan consolidades tot i només tenir tres anys de vida. A més, també prenem nota de tot el que s’ha de millorar de cara l’any vinent” explica Damià Llaó, gerent de l’Àrea Municipal de Turisme.

A més, com al·licient també es va fer un sorteig entre els que van participar a la ruta de tapes. Els guanyadors han estat Mireia Martínez, Dani Romero, i Àngela Llorca que seran premiats amb un menú doble per a cada un en un dels restaurants del Club de la Gastronomia que han participat a les jornades. A més, entre els que van votar la tapa guanyadora se sortejaran 50 Tuna Tours dobles per gentilesa del Grup Balfegó.

I després d’aquest balanç positiu la feina continua amb les jornades del peix Blau que tindran lloc del 6 al 15 de juny amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors i amb el treball conjunt amb Cambrils.

Redacció: La Cala RTV

Fotografia: Xavier Solé Guimerà