La Generalitat enceta les sancions als habitatges d’ús turístic no registrats

L'Alguer

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar posa a la disposició dels seus ciutadans tota la informació per poder donar-se d’alta al Registre d’Habitatges d’ús turístic a Catalunya de la Generalitat.

Olga Tomàs

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar alerta a tots els propietaris d’habitatges d’ús turístic que es donin d’alta al Registre d’Habitatges d’Ús Turístic de Catalunya, elaborat per la Generalitat, per tal d’evitar una sanció. I és que ja s’han realitzat inspeccions des de la Generalitat i s’han posat multes d’entre 3.000 i 600.000 euros.Per tant, després d’entrar en vigor la nova regulació respecte els habitatges d’ús turístic, al desembre del 2012, des de la Generalitat de Catalunya ara s’ha fet un pas més.

Per aquest motiu, l’Ajuntament posa a disposició dels ciutadans tota la informació corresponent mitjançant la pàgina web de turisme L’Ametlla de Mar (www.visitametllademar.com),i també a través de l’Atenció al Ciutadà al propi Ajuntament.

Des de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament emplacem a tots els propietaris d’habitatges d’aquest tipus a donar-se d’alta a aquest registre per tal d’evitar la sanció; però també per tal de poder tenir constància del nombre d’habitatges d’ús turístic al municipi i fer-los la promoció que cal. Per aquest motiu els posem a la seva disposició tota la informació relativa a aquesta qüestió”, explica Damià Llaó, Gerent de l’Àrea Municipal de Turisme.

Per tal de donar  d’alta un habitatge al Registre d’Habitatges d’Ús Turístic només cal dirigir-se  a serveis tècnics de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar. L’import d’aquest tràmit és de 50 €, i només es paga un cop.A l’Ametlla de Mar ja formen part d’aquest registre prop de 400 habitatges.

2 comments

 1. Buenos días,
  El problema es que en el ayuntamiento, hay una o varias personas que dicen que no es necesario pedir la licencia si son solo 2 o 3 semanas/ano de alquiler vacacional.
  Me parece extraño.
  Si esto es verdad, pues nada.
  Pero si no es verdad, pues a convocar estas personas para informarlas correctamente.
  Cordialmente

  1. Buenos días,
   habrá que dar de alta cualquier vivienda cuando sea cedida por su propietario, directa o indirectamente, a terceros, de forma reiterada y a cambio de contraprestación económica, para una ocupación de la vivienda por un periodo de tiempo continuo igual o inferior a 31 días y esta operación se realice más de una vez al año. Espero que haya quedado resuelta su duda.
   Cordialmente

Comments are closed.